Zo vlak voor het inzetten van het weekend worden we alles behalve vrolijk van de koersen die zich op vandaag hebben afgetekend op de cryptomarkt. Heel wat cryptocurrencies doken naar omlaag om een verlies te noteren van gemiddeld meer dan 10 procent. Ook Bitcoin tekent een niet onaanzienlijk verlies aan van zo’n 7 procent. Dit brengt de waarde van één Bitcoin BTC-token terug naar $8.642,98.

Bitcoin en altcoins overzicht top 10

Dat er nu een correctie optreedt op de markt is niet geheel onverwacht. Het merendeel van de cryptocurrencies hebben de voorbije maand een behoorlijke groei gemaakt. Na een dergelijke periode van groei is een correctie niet geheel ongewoon. Sterker nog, het zorgt ergens voor een gezonde groeimarkt. Bovendien biedt elke correctie (nieuwe) investeerders weer de mogelijkheid om zich in te kopen in één of meerdere topcoins tegen een scherper prijskaartje. Dit gezegd zijnde is het uiteraard geen garantie dat de koers na deze correctie meteen terug omhoog zal schieten. De kans dat ze nog eens een aanzienlijk drop kent behoort altijd tot de mogelijkheden.

Wanneer je met vers geld wil investeren in de cryptomarkt is het dan ook altijd zaak om het laagste punt te proberen in te schatten. De correctie van vandaag is zeker niet onaanzienlijk waardoor je verschillende top coins nu tegen een zekere korting kan kopen. Mensen die reeds enige tijd aan het wachten zijn om voordelig(er) in te stappen in één of meerdere nieuwe coins kunnen nu misschien hun kans grijpen. Nogmaals, geen garanties dat de koersen hierna terug omhoog zullen gaan, maar het algemene sentiment blijft wel overwegend positief.

Ondanks de grote omvang van de correctie geldt ze niet voor alle coins. Opvallend is bijvoorbeeld dat Augur in eerste instantie nog een zeer mooie stijging liet optekenen over de voorbije 24 uur. Op dit ogenblik is de koers wel enigszins teruggevallen, maar nog steeds staat ze een mooie 11,27 procent in het groen. Andere coins die het in het groen wisten te houden vandaag zijn Nuls (+3,01 procent), Decred (+2,27 procent) en Tether (+0,14 procent).

Uitgelichte afbeelding bij dit artikel: © Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *