Om te beginnen willen wij alle lezers op cryptobeginner.nl nog een goed 2019 wensen! Dat wij u nog vaak terug mogen zien en dat het een enerverend crypto jaar mag worden.

Het wordt voor veel cryptocurrencies een belangrijk jaar. Dit geldt echter misschien wel niet in het minst voor Ethereum. Ondanks het feit dat ze over de voorbije 7 dagen de best presterende cryptovaluta is ten opzichte van de Amerikaanse dollar moet het gezegd dat ze zeer aanzienlijke verliezen heeft geleden. Dat is bovendien niet alles, want daarnaast lijkt het vertrouwen in het netwerk op een zeer laag pitje te staan. Dit niet in het minst door de niet te onderschatten concurrentie die bijvoorbeeld TRON aan de dag weet te leggen. Toch moeten we Ethereum nog lang niet afschrijven. Bovendien loert de ‘Constantinople’ hard fork nu echt wel om de hoek. De datum is namelijk eindelijk bekend gemaakt.

Constantinople hard fork op 16 januari

De Constantinople hard fork is één van de meest langverwachte gebeurtenissen voor Ethereum sinds lange tijd. De hard fork komt er reeds vrij snel aan, namelijk op 16 januari. De aankomende hard fork heeft bij heel wat investeerders duidelijk reeds de interesse gewekt. De voorbije 15 dagen hebben reeds menig aantal investeerders geanticipeerd op de aankomende hard fork. De Constantinople hard fork vormt eigenlijk het tweede deel van de ‘Metropolis’ Ethereum development stage. Met de hard fork gaat de introductie gepaard van verschillende Ethereum Improvement Proposals (EIPs). Op deze manier moet het mogelijk worden gemaakt om Ethers op een veel eenvoudigere manier van een Proof-of-Work blockchain naar een Proof-of-Stake blockchain te sturen. Bovendien is het ook nog eens zo dat één van de aanpassingen er voor zorgt dat de ETH block reward zal worden ingeperkt van 3 naar 2 ETH.

Waarde van ETH-token stijgt in aanloop naar Constantinople hard fork

Een niet onaanzienlijke piek werd gemaakt met betrekking tot de prijs van een ETH-token ten opzichte van de Amerikaanse dollar op 28 december. Toen schoot de koers omhoog van 118,25 dollar richting een waarde van meer dan 136 dollar. Een nieuwe piek volgde voor Ethereum op nieuwjaarsdag. De koers schoot verder omhoog en boekte een meerwaarde die ze tot boven de 140 dollar bracht. Op moment van schrijven noteert één ETH-token aan een koers van 141,37 Amerikaanse dollar. De stijgende trend lijkt zich dus alvast voorlopig nog steeds te manifesteren in de aanloop naar de langverwachte Constantinople hard fork.

Enorme koerssprong aan het begin van 2018

Aan het begin van het voorbije jaar wist Ethereum ook een indrukwekkende sprong in koers te maken. Op 1 januari 2018 lag de waarde van een ETH-token nog net onder de 747 dollar. In de daarop volgende dagen steeg de koers door tot ze op 15 januari een waarde wist neer te zetten welke rond de 1.390 dollar was gelegen. Al snel zette zich echter een correctie in gang waardoor de ETH-token op 17 januari 2018 alweer was teruggevallen naar een waarde van 881 dollar. Meerdere grote correcties later ging de waarde van nagenoeg alle cryptovaluta’s stevig onderuit. Aan het begin van de maand februari beschikte één ETH-token nog over een waarde van 590 dollar en de neerwaartse trend zou zich in de rest van het jaar eigenlijk min of meer weten te handhaven. Enkele kortstondige pieken zoals aan het begin van de maand mei daar gelaten wist Ethereum op geen enkel moment meer echt een grote koersexplosie te realiseren. Kan ze dat nu wel doen in de aanloop naar de Constantinople hard fork? We zullen het de komende dagen en weken allemaal gaan meemaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.