Ondanks het feit dat het bloed vandaag door de straten loopt in de cryptowereld is er ook een klein lichtpuntje. Coincheck heeft namelijk bekend gemaakt dat ze de handel in XRP (Ripple) heeft hervat. Dit ongeveer één jaar na de hack die toch wel een schokgolf door de cryptomarkt liet gaan. De hack zou de exchange uiteindelijk een slordige half miljard dollar kosten. Volgens het persbericht zal Coincheck de handel hervatten in zowel XRP als Factom (FCT). Dit betekent dat de exchange nu terug volledig operationeel is en al haar handelsparen terug heeft opengesteld voor het publiek.

“Tot op vandaag heeft Coincheck er voor gekozen om zich langzaam maar zeker terug op te werken. We wilden niet eerder de handel in XRP en FCT hervatten vooraleer alle diensten gedubbelcheckt waren op vlak van veiligheid. Dit gebeurde bovendien door externe experts. Naar aanleiding van de bekendmaking met betrekking tot XRP en FCT heeft Coincheck er op vandaag voor gekozen om het terug mogelijk te maken om stortingen te doen en terug te handelen met behulp van alle beschikbare handelsparen op Coincheck”, aldus Monex Group’s release.

Exchange opent ook registratie voor nieuwe accounts

Niet alleen zijn alle handelsparen bij Coincheck nu terug opengesteld voor mensen die willen investeren in bepaalde cryptocurrencies, daarnaast is het ook nog eens zo dat Japanse inwoners terug de mogelijkheid hebben om een nieuw account aan te maken. Dit was voorheen niet meer mogelijk. Ondanks het feit dat het persbericht verder geen uitspraken doet over bijvoorbeeld het affiliatie programma evenals snelle stortingen kan er worden aangenomen dat ook deze mogelijkheden binnenkort terug beschikbaar zullen zijn. Wanneer dat precies het geval zal zijn blijft vooralsnog uiteraard koffiedik kijken.

Goed moment voor heropenen handelsactiviteiten?

Ondanks de berenmarkt waar we wederom rekening mee moeten houden komt het heropenen van de handelsactiviteiten in Ripple (XRP) en Factom (FCT) bij Coincheck toch op een relatief goed moment. Beide coins weten zich namelijk behoorlijk sterk te houden in deze slechte omstandigheden. Neem nu bijvoorbeeld de FCT-token. Deze wist een stijging te realiseren over de voorbije 24 uur van zomaar even 16,76 procent. Uiteraard was een groot deel van deze piek te wijten aan de re-listing bij Coincheck. Het spreekt bovendien voor zich dat zowel FCT als XRP een zekere meerwaarde hebben weten te creëren ten opzichte van Bitcoin. Dit heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met het feit dat Bitcoin is gedaald naar een waarde die we niet meer hebben gezien sinds september 2017. XRP/BTC wist in ieder geval een stijging te realiseren van 2,74 procent terwijl FCT/BTC een enorme boost liet optekenen van 17,20 procent.

Weet Coincheck (nieuwe) klanten te overtuigen?

Rest nu natuurlijk nog de vraag of investeerders er om zullen staan springen om hun XRP- en FCT-tokens aan te kopen en onder te brengen bij Coincheck of niet. Bij veel vroege investeerders is er immers ongetwijfeld nog altijd sprake van de nasleep van hetgeen zich ongeveer een jaar geleden heeft afgespeeld. Anderzijds was de re-listing van FCT bij Coincheck wel meteen goed voor een stevige boost in waarde van de token. De (nabije) toekomst zal het ons verder moeten leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.