Coinbase heeft BTC ondersteuning gelanceerd voor gebruikers van haar mobiele iOS en / of Android applicatie. Coinbase heeft deze bekendmaking gedaan door middel van een blogartikel op haar website. Het was lange tijd opvallend dat Coinbase er in eerste instantie voor had gekozen om uitsluitend ondersteuning te bieden voor Ethereum en Ethereum Classic door middel van haar mobiele app. Bovendien was het uiteraard ook mogelijk om zomaar even meer dan 100.000 verschillende ERC20 en ERC721 tokens op te slaan. Bitcoin? Die blonk uit in afwezigheid. De toegevoegde ondersteuning voor Bitcoin is langverwacht en kan een boost met zich meebrengen voor wat het gebruik van de mobiele applicatie betreft.

Ook andere cryptocurrencies zijn aangekondigd

Het stopt natuurlijk niet met het toevoegen van ondersteuning voor Bitcoin. Daarnaast heeft Coinbase namelijk ook aangegeven dat het ondersteuning voor Bitcoin Cash evenals Litecoin zal gaan toevoegen. Daarnaast werd er ook reeds gehint in het toevoegen van ondersteuning voor andere grote cryptocurrencies. Om welke cryptocurrencies het dan precies gaat is momenteel nog niet bekend.

Toshi

Coinbase Wallet stond voorheen bekend onder de naam ‘Toshi’. Het bleef deze naam behouden tot in augustus 2018. Toen werd er namelijk voor gekozen om de gedecentraliseerde applicatie browser en wallet te ‘rebranden’. Op dat ogenblik werd er door het bedrijf de volgende verklaring de wereld in gestuurd:

“Ons doel was om er voor te zorgen dat het beheren van cryptocurrencies zo eenvoudig werd als het downloaden van een mobiele applicatie op je smartphone. Als onderdeel van onze doelstelling om het meest betrouwbare merk te zijn binnen deze volatiele sector stellen we nu ook alles in het werk om een op en top veilige opslagmogelijkheid aan te bieden aan onze klanten”.

Coinbase is sinds haar lancering op de markt inderdaad uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde spelers. Daar staat echter tegenover dat ze toch een deel van haar aanzien heeft verloren. Vroeger betekende een listing op Coinbase voor het cryptoproject in kwestie altijd een stevige boost in waarde. Tegenwoordig is dat veel minder het geval. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat Coinbase openlijk heeft aangegeven nog heel wat andere cryptocurrencies ook te zullen gaan listen. Daarnaast is er natuurlijk ook de ontzettend zware concurrentie van andere exchanges waaronder natuurlijk Binance.

Lancering van Paypal ondersteuning

Eerder deze week verscheen Coinbase reeds in het nieuws met de aankondiging dat ze ondersteuning zou gaan bieden voor Paypal. Voor alle duidelijkheid, het gaat hierbij enkel en alleen om het vragen van geld naar je Paypal account. Dacht jij dus met andere woorden even eenvoudig geld te sturen van je Paypal naar je Coinbase account en daarmee cryptocurrencies te kopen? Dat behoort op moment van schrijven helaas niet tot de mogelijkheden. Het opvragen van geld naar een Paypal-rekening is wel mogelijk voor alle inwoners van de EU evenals voor inwoners van IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Eerder was het al mogelijk voor inwoners van de Verenigde Staten om geld vanuit crypto naar hun Paypal te sturen. Van daaruit kan je ze uiteraard ook eenvoudig naar je bankrekening sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.