De ADA-token van Cardano noteert terug in de top 10 met meest waardevolle cryptocurrencies volgens marktwaarde. Dit is het gevolg van de stijging die het project heeft doorgemaakt na de Cardano 1.5 release welke plaats heeft gevonden op 20 maart. De nieuwe update die werd doorgevoerd kon rekenen op een uitstekende belangstelling evenals ook meteen de goedkeuring vanuit de Cardano community. Het gevolg daarvan is dat de waarde van de ADA-token een mooie sprong heeft weten te maken. De vraag is nu natuurlijk vooral of Cardano haar momentum zal weten vast te houden of niet.

Release van Cardano 1.5

De lancering van Cardano 1.5 brengt enkele niet onbelangrijke vernieuwingen of updates voor het project met zich mee. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de lancering van de nieuwe 0.13.0 Daedalus wallet. Bovendien is er uiteraard eveneens de langverwachte integratie van het nieuwe intermediary Proof-of-Stake mechanisme. Al deze verschillende nieuwigheden werden zeer warm onthaald door de community waardoor de ADA-token duidelijk terug constructief verder aan de weg kan timmeren. Dit na de toch wel tegenvallende resultaten van de voorbije maanden.

22 procent stijging in het weekend

Het voorbije weekend wisten investeerders in de ADA-token meteen een mooie meerwaarde te realiseren. De waarde van de ADA-token steeg dan ook met zomaar even 22 procent. Hiermee werd ook direct het psychologische prijspunt bereikt van 0,06 dollar. Dit gebeurde voor het eerst in 4 maanden. Het bullish momentum welke Cardano wist te realiseren zorgde er onder meer voor dat het project de TRX-token van TRON achter zich heeft weten te laten. Dit betekent meteen ook dat Cardano terug haar plaats inneemt in de top 10 met meest waardevolle cryptocurrencies terwijl TRON wordt verbannen naar de elfde plaats.

Meteen terug 8% omlaag na piek

Sinds de ADA-token haar hoogtepunt had bereikt op zaterdag is de waarde van de token enigszins teruggevallen. De waarde ging dan ook op moment van schrijven reeds met 8 procent omlaag. Dit is ongetwijfeld het geval van de paniek verkopers en de profit takers die zijn uitgestapt na de aardige koerssprong. Betekent dit dat Cardano haar momentum volledig kwijt is? Niet noodzakelijk. Zo is er bijvoorbeeld de IOHK summit welke plaats zal vinden volgende maand en zijn er uiteraard ook de geruchten dat de ADA-token binnenkort zal worden toegevoegd op Coinbase Pro. Ondanks het feit dat de impact van een dergelijke listing niet meer zo groot is als vroeger schuilt er wel nog steeds een groot potentieel in.

Valt prijs terug naar belangrijkste key support op 0,058 dollar?

Cardano is één van de meest beloftevolle projecten binnen de cryptomarkt. Er wordt door het team achter dit project dan ook behoorlijk aan de weg getimmerd. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de prijswaardering van de ADA-token slechts zeer langzame stappen voorwaarts maakt. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of er geen terugval naar de eerste key support in de kaarten kan staan. Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn zal de waarde van de ADA-token terugvallen naar om en bij de 0,058 dollar. Ondanks het feit dat dit een tegenvaller zou zijn zorgt het er wel voor dat er zich mogelijks op deze manier een nieuw, interessant inkoopmoment zou kunnen aandienen. Uiteraard zoals steeds geen garanties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *