Paolo Ardoino heeft op Twitter bekend gemaakt dat de cryptocurrency-exchange ‘Bitfinex’ als de eerste, grote exchange ondersteuning zal gaan bieden voor het zogenaamde Lightning Network. Sterker nog, de ondersteuning is op moment van schrijven reeds een feit! Zowel voor het uitvoeren van stortingen als opnames is het vanaf 3 december 2019 immers mogelijk om bij Bitfinex te kunnen rekenen op de voordelen die dit systeem met zich meebrengt.

Wat is het Lightning Network precies?

Het Lightning Network kan worden bestempeld als een extra laag die over de blockchain van Bitcoin wordt geplaatst. Deze extra laag zorgt er voor dat gebruikers kunnen rekenen op twee interessante voordelen. In eerste instantie worden de transacties nagenoeg onmiddelijk uitgevoerd. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er nagenoeg geen transactiekosten in rekening worden gebracht. Daardoor kunnen handelingen of betalingen met Bitcoin op een (nog) interessantere manier gebeuren.

“Een ware game-changer”

Dat Bitfinex duidelijk gelooft in de technologie van ‘t Lightning Network blijkt ook uit een recent interview dat Ardoino heeft gegeven. In dat interview liet hij namelijk optekenen dat hij het Lightning Network aanziet als een echte game-changer. Dit in het bijzonder voor de lange termijn. Dit niet in het minst omdat ze een hoge doorvoer weet te realiseren. Bovendien maakt ze ook microbetalingen mogelijk tegen geringe kosten. Ondanks de voordelen die dit Lightning Network met zich meebrengt laat de adoptie er van op zich wachten. Ardoino is echter van mening dat, wanneer een grote crypto-exchange zoals Bitfinex deze technologie ondersteunt, dat ook het globale adoptieproces zou kunnen versnellen.

Ook Tether en Tether Gold op Lightning Network?

Verschillende bronnen melden ondertussen dat Bitfinex niet alleen bij Bitcoin gebruik gaat maken van het Lightning Network. De exchange zou dan ook met het plan spelen om ook Tether (USDT) evenals Tether Gold (GLDT) over te zetten op het Lightning Network. De aangekondigde ondersteuning voor het LN is één van de eerste aankondigingen welke het bedrijf van plan is om te doen deze maand. Op de website van de cryptocurrency-exchange is inmiddels zelfs reeds een hint terug te vinden naar de andere aankondiging die in de planning staat. “Wanneer deze functie live is, zal ze de manier waarop crypto wordt uitgegeven voor altijd veranderen”. Klinkt natuurlijk behoorlijk veelbelovend!

Veel voorstanders in de markt

Sowieso kan dit systeem rekenen op heel wat voorstanders binnen de cryptomarkt. Zo was er bijvoorbeeld de uitspraak van de CSO Van Blocksteam. Hij stelde in oktober nog dat het ronduit geweldig is. Ook Twitter CEO Jack Dorsey is weg van het Lightning Network. Hij gaf eerder dan ook aan over diens eigen LN node te beschikken. Durfkapitalist Tim Draper liet in november bovendien op zijn beurt optekenen dat hij de koers van Bitcoin door het systeem naar 250.000 dollar ziet stijgen. Of dit uiteindelijk allemaal waarheid zal worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat Bitfinex er nu voor heeft gekozen om het Lightning Network gaan ondersteunen is in ieder geval een mooie stap voor de cryptomarkt. Hopelijk zullen ook andere exchanges het voorbeeld van Bitfinex nu gaan volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *