De bekende en populaire cryptocurrency exchange Binance heeft bekend gemaakt dat het XRP gaat gebruiken als zogenaamd ‘base pair’. Deze bekendmaking is belangrijk voor de XRP-token van Ripple omdat het de eerste grote exchange is die deze beslissing heeft gemaakt. Concreet zal deze beslissing er voor zorgen dat XRP kan worden gebruikt als primaire token voor de aankoop van andere cryptocurrencies op de exchange. In eerste instantie heeft Binance er alvast voor gekozen om de handelsparen TRX/XRP evenals XZC/XRP in het leven te roepen.

Keuze van Binance niet geheel verrassend

Dat de XRP-token wordt gelist als een base pair lijkt op het eerste zicht misschien een beetje verrassend. Toch komt deze keuze niet geheel uit de lucht vallen, in tegendeel. Eerder had de CEO van Binance, namelijk ‘Changpeng “CZ” Zhao’ reeds duidelijk gehint naar een dergelijke listing. Bovendien was over de voorbije periode reeds duidelijk te zien aan de XRP-koers dat ook de achterliggende community veel geloof hechtte aan een mogelijke listing van XRP als base token bij Binance.

Een niet onbelangrijk deel van de hoop van de XRP-community werd gerealiseerd naar aanleiding van enkele mededelingen die werden gedaan op Twitter. Daar vroeg een gebruiker eerder bijvoorbeeld aan de Binance CEO om ofwel Ripple-XRP te listen als base pair ofwel om hem een Camaro cadeau te doen. Op deze vraag reageerde Zhao met “Careful what you wish for”. Het was wellicht op dat ogenblik voor Zhao reeds een uitgemaakte zaak dat XRP als base token zou worden gelist op de populaire exchange.

Nieuwe naam voor Ethereum markt

De listing van XRP als base token op Binance is niet de enige bekendmaking welke door Zhao werd gedaan. Vervolgens gaf hij namelijk ook nog aan dat de Ethereum markt op de exchange zal worden hernoemd naar ‘ALTS’. Opvallend is dat de naamswijziging er is gekomen omwille van een gebrek aan ruimte op de gebruikersinterface van het bedrijf. Zhao zelf wist over deze beslissing alvast het volgende te vertellen;

“We geven prioriteit aan het toevoegen van meer handelsparen voor projecten die hebben gedoneerd aan onze liefdadigheidsorganisatie. Dit ondanks het feit dat we dit nooit hebben gecommuniceerd op het ogenblik dat de fundraising werd gehouden”.

Ondanks een terugval in prijs over de voorbije 24 uur blijft XRP stevig de tweede plaats claimen ten opzichte van Ethereum. Beide cryptocurrencies lieten de voorbije week een zeer mooie meerwaarde optekenen, maar moeten nu toch weer wat inleveren. XRP staat op moment van schrijven dan ook een dikke 12 procent in het rood en ook Ethereum verliest meer dan 13 procent. De marktwaarde van beide projecten vertoont ook weer een iets groter verschil ten opzichte van elkaar.

XRP terug stevig(er) op tweede plaats

Het leek er gisteren even naar uit te zien dat Ethereum XRP terug het vuur aan de schenen zou kunnen leggen. Echter leek deze hoop vanuit de community van Ethereum echter slechts van korte duur. Op moment van schrijven is de marktwaarde van Ethereum immers alweer gedaald naar 13.438.822.073 dollar. Dit terwijl de marktwaarde van XRP is blijven hangen op 15.519.697.647 dollar. Het lijkt er dus vooralsnog naar uit te zien dat een nieuwe ‘swap’ er nog niet meteen zit aan te komen… al weten we dat natuurlijk nooit helemaal zeker in de cryptowereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *