Binance, één van de leidende exchanges voor cryptocurrencies ter wereld heeft bekend gemaakt dat ze is geconfronteerd met een hack. De hack zou er voor hebben gezorgd dat er zo’n slordige 7.074 Bitcoin is buitgemaakt kunnen worden. In totaal zou het verlies daardoor opgelopen zijn tot 41 miljoen dollar. Op moment van schrijven is de impact op de cryptomarkt nog relatief beperkt gebleven. Binance Coin, de cryptocurrency van de exchange laat wel stevige rode cijfers zien. Het zal er nu vooral op aankomen hoe de exchange de hack zal afhandelen en of ze haar gebruikers zal weten te compenseren of niet. 

Nieuws van hack gedeeld door Binance CEO 

Het was de Binance CEO, namelijk Changpeng Zhao welke het nieuws van de hack zelf deelde op Twitter. Hij liet optekenen dat het niet de beste dag was voor de exchange, maar dat ze zoals steeds transparant wil zijn richting haar gebruikers. In tussentijd heeft ook Justin Sun van TRON laten optekenen bereidt te zijn om voor 40 miljoen dollar aan USDT te willen overmaken naar Binance. De tokens zouden gebruikt worden om BNB, TRX & BTT bij de exchange aan te kopen. 

Noodfonds van Binance moet gebruikers vergoeden 

Binance reageerde op onder meer het bericht van Justin Sun door iedereen te bedanken voor de overweldigende support. De CEO benadrukte evenwel dat Binance over een speciaal noodfonds beschikt voor situaties als deze. Dit noodfonds moet in principe in staat zijn om de gestolen funds te dekken en aldus de getroffen gebruikers te vergoeden. Mocht men daar inderdaad in slagen zou dat betekenen dat de balansen van de Binance gebruikers niet aangetast zullen zijn. Het feit dat Binance gehackt is,  hoeft niet noodzakelijkerwijs nefast te zijn voor de reputatie waar deze cryptocurrency exchange over beschikt. Belangrijk is vooral om te zien hoe men daar precies mee omgaat. Het lijkt er vooralsnog naar uit te zien dat Binance haar zaakjes prima op orde heeft waardoor de schade voor investeerders wellicht nog binnen de perken zal blijven. 

Stortingen en opnames voor één week geblokkeerd 

Naar aanleiding dat Binance gehackt is, is er nu wel voor gekozen om zowel stortingen als opvragingen voor één week te blokkeren. Dit geeft de technische medewerkers van de exchange de mogelijkheid om de zaak grondig te onderzoeken en op gepaste wijze te reageren. De hack zou er in het bijzonder zijn gekomen nadat hackers er in slaagden om een grote hoeveelheid aan API keys, 2FA codes en potentieel nog meer informatie te stelen. De interne check die alle opvragingen controleert heeft in principe meteen gereageerd op de security breach, maar toch slaagden de hackers er in om 7.074 BTC buit te maken.

Niet langer een “maagd” 

Tot slot was er ook nog ruimte voor een vrolijke noot. De Binance CEO verwees namelijk ook nog even naar een privébericht welke hij had ontvangen dat stelde dat Binance niet langer een “maagd” was. Maar laten we eerlijk zijn: dat Binance gehackt is, was een kwestie van tijd. Het is uiteindelijk toch dé exchange om te hacken…. Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat er in eerste instantie werd gesteld dat het mogelijk zou blijven om te handelen bij Binance, maar dat alleen stortingen en opvragingen waren uitgeschakeld. Echter, op het ogenblik dat u op moment van schrijven zou inloggen bij Binance (iets wat we overigens niet aanraden!) wordt duidelijk dat geen enkele functie beschikbaar is. Wellicht blijft het dus toch minstens een week wachten vooraleer er terug echt gehandeld zal kunnen worden bij de populaire exchange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *