De Zuid-Koreaanse minister van financiën heeft aangegeven dat de overheid in het land geen enkele intentie heeft om de handel in cryptocurrencies evenals de cryptocurrency exchanges te bannen. Dit statement werd logischerwijs met heel wat gejuich onthaald. De uitspraak komt er namelijk na weken van paniek onder Koreaanse investeerders in cryptocurrencies. Bovendien heeft ook de hele markt er inmiddels danig onder te lijden gehad. Wel heeft de minister nog meegegeven dat het land de intentie heeft om cryptocurrency exchanges te reguleren.

De voorbije weken kregen we vanuit Zuid-Korea behoorlijk veel verschillende meningen voor de kiezen. Vanuit alle mogelijke verschillende ministeries in Zuid-Korea werd er gereageerd op een mogelijke ban van de cryptocurrency markt. Verschillende officials spraken zich zowel uit voor als tegen een mogelijke ban. In eerste instantie leek het er naar uit te zien dat Zuid-Korea vooral het voorbeeld van China zou volgen, niet in het minst voor wat het verbannen van de ICO’s betreft. Zo’n vaart zal het dus wellicht niet lopen.

Overheden zitten in het algemeen erg in de maag met cryptocurrencies en exchanges, dat is wel duidelijk de laatste periode. China maakt het wel erg bont: zij accepteren vrij weinig met betrekking tot crypto. NEO (het Chinese Ethereum) is vermoedelijk één van de weinige projecten welke door de overheid wordt gesteund. Maar het is wereldwijd wel zichtbaar dat overheden cryptocurrencies en alle bijbehorende randverschijnselen nog niet echt weten te plaatsen. En zeker qua wetgeving weet de politiek niet wat zij ermee aanmoet. De politiek is langzaam, dus geef het de tijd….

Eerder deze maand leek er reeds witte rook te komen vanuit Zuid-Korea nadat de voorzitter van de Koreaanse economische concurrentie regulator had aangegeven dat een ban invoeren tegen de handel in cryptocurrencies helemaal niet wettelijk zou zijn. Nu maar hopen dat dit goede nieuws binnen afzienbare tijd ook weerspiegelt wordt op de koersen. Vandaag ging de waarde van behoorlijk wat cryptovaluta’s namelijk eens te meer stevig in het rood. Daarover later meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *