Binance is ongetwijfeld één van de meest invloedrijke exchanges binnen de cryptomarkt. Dit valt ook af te leiden uit de enorme groei die haar eigen BNB-token heeft laten optekenen. Voor deze coin geldt overigens dat de zevende “verbranding” van tokens heeft plaatsgevonden. De coin burn wordt ingezet om de totale voorraad aan BNB-tokens binnen de perken te kunnen houden. Bovendien is het uiteraard eveneens een manier om de inkomsten van de exchange (deels) te verdelen onder houders van de token. Door de nieuwe coin burn lijkt het er naar uit te zien dat de asset van Binance de kaap van 20 dollar kan ronden.

Verbranding van tokens op cruciaal moment voor de cryptomarkt?

Eigenlijk kon het verbranden van de BNB-tokens niet op een beter tijdstip komen. Ze wordt dan ook doorgevoerd aan het einde van een kwartaal dat zich heeft gekenmerkt door een aanzienlijke volatiliteit. Deze volatiliteit zou zomaar een nieuw seizoen van prijsherstel kunnen inluiden. Dit geldt niet in het minst voor Binance Coin. Na een mooie rally de voorbije maanden leek het er even naar uit te zien dat ze zou stagneren rond haar huidige waarde. De verbranding van de tokens kan nu een extra duwtje in de rug geven om die psychologische kaap van 20 dollar te kunnen bereiken en overschrijden.

Kleinste token verbranding tot dusver

De coin burn die nu heeft plaatsgevonden is de kleinste tot dusver. Er werden dan ook “slechts” 829.888″ tokens uit circulatie genomen. De waarde van de burn in dollar zou overeenkomen met zomaar even 15,6 miljoen. Dit is een aanzienlijke waardestijging in vergelijking met de coin burn die plaats heeft gevonden het voorbije kwartaal. Dat is ook vrij normaal, want de token heeft sindsdien een enorme meerwaarde laten optekenen. De grootste coin verbranding tot op moment van schrijven heeft plaatsgevonden aan het einde van december 2017. Dit was natuurlijk in de piek van de markt, op een moment dat niet alleen de prijzen, maar ook de handelsactiviteit het hoogst was.

Ook Binance CEO wijst op herstel cryptomarkt

Changpeng Zhao, de CEO van Binance heeft bij de bekendmaking van de token burn eveneens verwezen naar het herstel van de cryptomarkt. De CEO benadrukte dat Binance ook daarin een belangrijke rol heeft gespeeld; “Op vlak van timing lijkt de lancering van de BitTorrent token een keerpunt te zijn geweest voor Bitcoin. De bijzonder succesvolle verkoop van BTT heeft het geloof en het vertrouwen in de markt helpen herstellen. Bovendien heeft het eveneens bijgedragen aan de hernieuwde interesse in token projecten”.

Lancering van gedecentraliseerde exchange

Ook het komende kwartaal brengt heel wat nieuws met zich mee voor Binance. Zo is er de langverwachte lancering van haar gedecentraliseerde exchange. Ook hierbij zal Binance Coin overigens een cruciale rol gaan spelen. Het is dan ook nog maar zeer de vraag hoelang het nog zal duren vooraleer de BNB-token een waarde van 20 dollar en hoger zal gaan bereiken. Naar aanleiding van het nieuws van de token burn steeg de koers licht, maar op moment van schrijven staat ze toch terug licht in het rood (-0,12 procent). De actuele waarde van de BNB-token bedraagt 19,38 dollar. Het handelsvolume in Binance Coin is ook behoorlijk toegenomen. Op dit ogenblik is er dan ook sprake van een 24 uurs volume van 168.749.578 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *