Het doel van Waves was vanaf het begin om een toegankelijk platform te creëren voor iedereen die er aan dacht om diens eigen token te lanceren. Na een wat rustigere periode lijkt het er nu naar uit te zien dat Waves hernieuwde energie heeft gevonden om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Niet alleen de koers maakt terug een mooie, opwaartse beweging, daarnaast raakte enkele dagen geleden bekend dat er meer dan 10.000 tokens zijn aangemaakt op het platform. Ondanks het feit dat een niet onaanzienlijk deel van deze tokens nog niet meteen een duidelijk doel heeft weten te realiseren lijkt het glashelder dat Waves stevig aan de weg aan het bouwen is.

Koersherstel na recente correctie

Tijdens de recente, stevige correctie die we eerder deze maand (namelijk op 6 februari) hebben gezien heeft ook Waves stevig in de klappen gedeeld. De koers ging onderuit tot ongeveer 3,08 euro. Dat was een stevige opdonder, maar ondertussen heeft deze zich reeds enigszins hersteld. De weg is nog lang, maar met een actuele koers van 4,84 euro lijkt het de juiste weg op te gaan. Wanneer we dit vergelijken met het hoogtepunt van de voorbije maand, namelijk 10,36 euro op 13 januari moet het wel gezegd dat er nog heel wat groeipotentieel schuilgaat in Waves. Volgens ons is er op moment van schrijven in ieder geval zeker nog sprake van een interessant koopmoment .

De Waves koers kun je volgen op cryptobeginner.nl

Aanzienlijke support uit Rusland

Waves is een gedecentraliseerd platform welke in principe actief is op de internationale markt. Wanneer we dieper in het platform en de support ingaan moeten we echter vaststellen dat vooral vanuit de Russische markt heel wat interesse in Waves opduikt. Gezien het concept van het platform zou het dan ook zomaar kunnen dat Waves uiteindelijk uitgroeit tot een soortgelijk platform voor de Russische markt als wat bijvoorbeeld NEO en Qtum zijn voor de Chinese.

Actieve ontwikkeling van het Waves platform

Gedurende enige tijd bleef het misschien net wat stiller dan heel wat volgers en investeerders van het platform hadden gehoopt. Daar lijkt nu toch terug verandering in te komen. Niet alleen werd enkele dagen geleden bekend gemaakt dat er reeds meer dan 10.000 tokens op het Waves platform zijn gelanceerd, daarnaast is het ook nog eens zo dat er heel wat vacatures zijn uitgeschreven om het team te versterken. Zo zou het bedrijf niet alleen op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelaars, maar ook naar extra marketeers.

Concurrentie met NXT

In de praktijk is het nog altijd zo dat Waves de directe concurrentie aanbindt met NXT. Dit heeft uiteraard voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat de oprichter van deze laatste er op een zeker moment voor koos om verder te gaan met diens eigen project. Dat project kennen we op vandaag onder de naam ‘Waves’. De groep op Telegram bevat inmiddels alvast meer dan 10.000 leden waardoor de interesse vanuit de doelgroep duidelijk aanwezig is.

Wordt 2018 het jaar van Waves?

Al het bovenstaande kan er voor zorgen dat 2018 zomaar eens een uitstekend jaar kan worden voor Waves. Niet alleen mag het duidelijk zijn dat Waves sterk bouwt aan het uitbreiden van haar team, daarnaast wordt ook de invloed van het platform stelselmatig groter. Op moment van schrijven kunnen we Waves uiteraard nog niet echt vergelijken met Ethereum. Dat neemt echter niet weg dat deze laatste te maken krijgt met een aanzienlijke overload van haar netwerk. Bovendien is bekend dat Waves de zogenaamde smart contracts in de pijplijn heeft zitten wat zeker en vast een extra interessant potentieel met zich meebrengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *