Binance Coin (BNB), de cryptocurrency van de populaire cryptocurrency exchange Binance is één van de best presterende altcoins van het jaar tot dusver. De hack van Binance die vandaag bekend raakte heeft er echter voor gezorgd dat de waarde van de token een niet onaanzienlijke terugval heeft gekend. Over de voorbije 24 uur laat ze dan ook een terugval optekenen van op moment van schrijven 6,62 procent. Het lijkt er bovendien naar uit te zien, dat de waarde van de BNB-token na de Binance hack nog verder zal dalen in de loop van de dag. Belangrijke vraag is nu dan ook of de token boven de 20 dollar zal kunnen blijven noteren of niet. 

Transparante aanpak en communicatie  

Meteen na de bekendmaking van de hack bij Binance werd duidelijk dat de Binance CEO ook in een situatie als deze een zeer transparante aanpak hanteert. Op deze manier zal het  vertrouwen van haar gebruikers geen concrete schade oplopen. Uiteraard is een hack voor een exchange nooit goed, maar als de schade binnen de perken blijft (waar het wel naar uitziet, hoe vreemd dat misschien in eerste instantie ook mag lijken), dan kan dat de reputatie van een exchange op lange(re) termijn ook goed doen. Een belangrijke vraag van investeerders richt zich nu vooral op de cryptocurrency van de exchange, namelijk Binance Coin. 

Binance Coin (BNB) krijgt rake klappen, kan het zich herstellen?

Dat de BNB-token in eerste instantie rake klappen te verduren zou krijgen naar aanleiding van de Binance hack viel te verwachten. Op moment van schrijven staat de koers dan ook reeds meer dan 7 procent in het rood. Belangrijk zal nu vooral zijn om het support rond de waarde van 20 dollar te kunnen handhaven. Breekt de token daar doorheen, dan is het mogelijk dat er nog een veel grotere terugval plaats zal vinden. Op moment van schrijven lijkt het er dan ook naar uit te zien dat investeerders die recent zijn ingestapt in Binance Coin nog wel even de nodige tijd nodig zullen hebben om hun huidige verliezen terug in te kunnen halen. 

Toch hoeft de hack bij Binance absoluut niet het einde te betekenen voor Binance Coin. In eerste instantie zal er nu uitgezocht moeten worden waar de bodem voor de cryptocurrency precies ligt. Naarmate Binance de hack op een correcte manier kan afhandelen en het noodfonds tussen beide kan komen zal dat er meer dan waarschijnlijk voor gaan zorgen dat het vertrouwen in de token terug zal toenemen. Onder meer Justin Sun van TRON heeft zelfs reeds aangegeven bereidt te zijn om voor een waarde van 40 miljoen dollar aan USDT te willen investeren in Binance en er BNB, TRX & BTT mee aan te kopen. 

Binance Coin blijft een interessante cryptocurrency met potentieel

Op het ogenblik dat er een exchange wordt gehackt zorgt dat altijd voor een reactie binnen de cryptomarkt. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Echter is het vooral de uitkomst van de hack en het feit of investeerders gecompenseerd worden of niet dat de uiteindelijke, concrete impact op de markt duidelijk maakt. Tot dusver lijkt het er naar uit te zien dat Binance de zaak uitstekend weet aan te pakken. Mocht de exchange er daadwerkelijk in slagen om door middel van haar noodfonds alle getroffen investeerders te vergoeden, dan hoeft een heropleving van Binance Coin eigenlijk niet lang op zich te laten wachten. Uiteraard is dit geen garantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.