De berenmarkt die eigenlijk bijna het volledige jaar de cryptowereld in haar klauwen heeft lijkt een beetje aan terrein te verliezen. Het mag dan wel nog geen Kerstmis zijn, toch is de cryptomarkt duidelijk al in Kerststemming. Nagenoeg alle cryptocurrencies (waaronder uiteraard ook Bitcoin) zagen een aanzienlijke stijging van hun waarde. Daar waar Waves het opnieuw uitstekend deed wist ook Stratis een meerwaarde te creëren van zomaar even meer dan 57 procent in 24 uur. En Bitcoin? Wel, die steeg van een waarde van ongeveer 3.200 Amerikaanse dollar tot boven de 3.800 dollar. Het lijkt er nu weliswaar naar uit te zien dat de koersen zich iets stabiliseren, maar het is toch uitkijken naar wat er de komende dagen en weken richting het jaareinde nog allemaal staat te gebeuren.

Dominantie van Bitcoin neemt opnieuw stevig toe

Het verschijnen van een groot aantal altcoins heeft er voor gezorgd dat de dominantie van Bitcoin dit jaar vaak stevig onder druk kwam te staan. Ook Ethereum heeft vorig jaar aardig aan het aandeel van BTC in de markt geknabbeld, maar dat lijkt zich nu te herstellen. De dominantie van Bitcoin steeg immers recent terug naar zo’n 57 procent. Op moment van schrijven is ze ietwat teruggevallen naar ongeveer 54 procent, wat nog steeds prima is.

Mining ondervindt (tijdelijke) boost

Mining is de laatste tijd meermaals een punt van discussie geweest. Het leek er immers naar uit te zien dat een grote groep miners het voor bekeken hield waardoor er een beetje werd gevreesd voor de support die Bitcoin geniet. Dat lijkt nu echter terug anders uitgepakt te zijn. De moeilijkheidsgraad van de mining is gedaald met ongeveer 23 procent in de voorbije maand wat er uiteraard voor zorgt dat er een groter potentieel bestaat voor block rewards. Bovendien heeft dit uiteraard ook een positieve invloed op de transactiekosten. De hashrate is dan ook op moment van schrijven toegenomen tot 43EH/s. De zorgen die recent de kop opstaken met betrekking Bitcoin die mogelijks in een ‘dode spiraal’ terecht zou komen lijken dus (vooralsnog, geen garanties uiteraard) van de baan te zijn.

De berenmarkt heeft haar impact niet gemist

Dat er nu even terug mooie cijfers te zien zijn op de cryptomarkt heeft ongetwijfeld ook deels te maken met het feit dat de berenmarkt van de voorbije maanden haar impact niet heeft gemist. Bitcoin is bijvoorbeeld ongeveer 80 procent van haar waarde kwijt geraakt ten opzichte van haar all time high. Het gebeurt niet zelden dat handelaars na een dergelijke val vermoeden dat de bodem is bereikt waardoor er terug (heel wat) vers geld de markt in vloeit. Het is uiteraard wel altijd de vraag hoelang dit positieve sentiment weet stand te houden.

Loert een nieuwe bull run om de hoek of niet?

De piek die de meeste cryptocurrencies hebben doorgemaakt de voorbije dagen hoeft uiteraard niet meteen te betekenen dat er een nieuwe bull run zit aan te komen. Het is dan ook mogelijk dat er gewoon sprake is van een tijdelijke pump. Of dat het geval is of er wel degelijk nog een mooie, extra rally zit aan te komen richting het jaareinde zullen de komende dagen en weken duidelijk moeten maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.