Gedurende enige tijd is het behoorlijk stil gebleven rond Verge. Op het ogenblik dat de digitale valuta in het nieuws verscheen was dat bovendien vaak ook met een behoorlijk negatieve ondertoon. Nu lijkt er eindelijk terug even wat licht te zijn aan het einde van de tunnel. Een stevige Verge pump heeft de prijs van de XVG-token namelijk aanzienlijk doen stijgen. De stijging zorgde er voor dat Verge terug de kaap van 1 dollarcent heeft overschreden. De haast verticale pump deed de prijs in slechts enkele uren tijd met zomaar even meer dan 56 procent stijgen.

Listing van Verge bij BitHumb

Een eerste belangrijke reden die kan worden aangehaald voor de pump van de XVG-token is terug te vinden onder de vorm van de listing die ze heeft verkregen bij BitHumb. Deze listing zorgde er voor dat het volume op het Verge netwerk in één klap een niet onaanzienlijke stijging doormaakte. Dit gezegd zijnde blijft het wel zo dat een significant deel van het volume in XVG nog steeds wordt gerealiseerd op Binance. Het zou hierbij gaan om meer dan 40 procent van het volledige volume op het netwerk van Verge.

90% trading in XVG/BTC handelspaar

De voorbije maanden werd Verge als een zeer risicovolle keuze gezien voor altcoin investeerders. Dit niet in het minst nadat de groots aangekondigde bekendmaking uiteindelijk om niet meer bleek te gaan dan een deal met Pornhub. Een deal waar Verge zelf nota bene een aanzienlijk bedrag voor heeft moeten neertellen. De stijging die Bitcoin liet optekenen heeft echter duidelijk ook een positief effect gehad op de waarde van de XVG-token. Op moment van schrijven gebeuren sowieso meer dan 90 procent van de trades in XVG door middel van het XVG/BTC handelspaar. De Satoshi waarde van XVG kende eveneens een niet onaantrekkelijke stijging. Haar waarde ging op dit vlak dan ook omhoog van 150 naar 235 Satoshi.

Gelimiteerd effect van exchange listings

Betekent de huidige pump nu dat er meteen ook een nieuwe all-time high voor Verge zit aan te komen? Ondanks het feit dat helemaal niets kan worden uitgesloten in de cryptomarkt lijkt deze kans toch vrij beperkt te zijn. Dit niet in het minst omdat een niet onbelangrijk deel van de pump duidelijk het gevolg is van de listing op BitHumb. Daar is niets mis mee, maar exchange listings staan er om bekend slechts een gelimiteerd effect te hebben op de waarde van een token. De kans dat de XVG-token in de komende dagen een terugval zal kennen is dan ook behoorlijk te noemen. Bovendien is er ook nog eens het feit dat er sprake zou zijn van slechts 0,25 procent buying support. Dat is natuurlijk bijzonder weinig.

Hogere notering in vergelijking met november 2017

Gaan we de prijs van de XVG-token op vandaag vergelijken met de waarde waarover ze beschikte aan het einde van de maand november van vorig jaar? Dan zien we dat ze op dit ogenblik nog aardig wat hoger noteert. De waarde van de XVG-token lag vorig jaar rond deze tijd dan ook rond de 0,0,005387 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven is dat ruim 0,008340 dollar. Het is nu vooral uitkijken naar wat de verdere toekomst Verge zal brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *