De lead developer van Verge (XVG) heeft een hint de wereld ingestuurd met betrekking tot een aankomende bekendmaking komende maandag. De nieuwe aankondiging zou betrekking hebben tot enkele mining upgrades die het netwerk in de toekomst wil gaan doorvoeren. De koers van de XVG-token reageerde positief op de hint en tekende dan ook een zekere stijging op. Dat is opmerkelijk. Geheel in de stijl van Verge werd namelijk het nieuws niet meteen bekend gemaakt. In plaats daarvan werd er gewoon aangekondigd dat er nieuws zou komen.

Los van bovenstaande wist de Verge koers van de XVG-token toch al een mooie run neer te zetten. Ze steeg dan ook tot een waarde van 0,072 dollar. Later viel de waarde van de token evenwel enigszins terug. Op maandag wist ze echter nog een nieuwe stijging neer te zetten van 4,6 procent. Deze bracht haar terug tot een waarde van 0,063 dollar. Ondanks het feit dat er nog niet precies bekend is waar de aankondiging exact zal over gaan lijkt ze betrekking te hebben tot de recente code upgrades op het netwerk van Verge.

Evolueert Verge binnenkort naar proof-of-stake systeem?

Meer dan waarschijnlijk zal de upgrade betrekking hebben tot het doorvoeren van een specifiek login proces. Het team achter Verge heeft tot dusver nog geen concrete deadline of ambitie aangehaald om te evolueren richting een proof-of-stake systeem. Echter laten de recente code upgrades dit toch wel vermoeden. Bovendien is er nog extra goed nieuws voor investeerders in Verge. Eén van de vaakst gehoorde minpunten van het project heeft namelijk betrekking tot haar wallet. Het Verge team heeft nu echter aangekondigd haar iOS wallet te hebben verbeterd. Ze zal ook hierover binnenkort een nieuwe bekendmaking de wereld insturen. Het team heeft in ieder geval reeds benadrukt dat de beta-versie geen concrete problemen aan het licht heeft gebracht.

Binance blijft cruciale exchange voor Verge

De handel in XVG is nog steeds grotendeels geconcentreerd op de Binance exchange. In het bijzonder het XVG/BTC handelspaar weet een aanzienlijk deel van het totale volume in Verge voor diens rekening te nemen. De XVG-prijs is geëvolueerd van een prijs van ongeveer 150 Satoshi tot een waarde van ongeveer 160 Satoshi deze maandag.

Ook beveiliging moet worden verbeterd

Eerder heeft het team achter Verge eveneens laten uitschijnen dat het extra aandacht wil spenderen aan de veiligheid van haar netwerk. Het team onderzoekt dan ook betere mogelijkheden op vlak van block signing en beveiliging nadat er een 51 procent attack had plaatsgevonden in mei 2018. De aanval kon plaatsvonden door een exploit welke in het mining algoritme was terug te vinden. Deze maakte het voor malafide miners mogelijk om meer XVG coins aan te maken dan normaal toegestaan.

Weet positieve trend zich door te zetten voor Verge?

Ondanks het feit dat bovenstaande informatie natuurlijk allemaal zeer positief is blijft de evolutie in de Verge koers van de XVG-token behoorlijk risicovol. Verge kan nu wel teasers de wereld insturen dat er heel wat verbeteringen aan haar netwerk zitten aan te komen, maar daarmee zijn ze uiteraard nog niet ook daadwerkelijk doorgevoerd. Tot op het ogenblik dat dit gebeurt blijft het dan ook uitkijken voor een mogelijke terugval van de koers. Verge heeft in het verleden reeds aangetoond dat haar prijsevolutie heel snel beide kanten op kan gaan. Waakzaamheid blijft dus geboden. Als Verge er echter in slaagt om haar plannen daadwerkelijk ook door te zetten zou dat uiteraard wel een mooie boost kunnen geven aan het project… zoals steeds echter geen garanties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *