De waarde van een cryptomunt, in het bijzonder Bitcoin, schuilt voor het merendeel in de toepassing er van in de praktijk. Bitcoin kan alleen overleven op de lange(re) termijn wanneer het daadwerkelijk geadopteerd wordt door de massa. Dat er elke dag op dit vlak hard aan de weg getimmerd wordt blijkt uit de bekendmaking in dit nieuwsbericht. Twee nieuwe, grote retailers hebben namelijk bekend gemaakt Bitcoin te gaan accepteren. Het gaat hierbij om het Zwitserse ‘Digitec Galaxus’ en het Amerikaanse ‘Avnet’.

In eerste instantie was het Digitec Galaxus welke via social media heeft bekend gemaakt Bitcoin betalingen te gaan accepteren. Ook het Amerikaanse Avnet volgde en gaf aan dat het BTC betalingen zal beginnen aanvaarden door middel van het BitPay systeem. Voor Avnet geldt dat ze in eerste instantie de focus legt op het accepteren van zowel Bitcoin als Bitcoin Cash. In een latere fase zouden ook nog andere cryptocurrencies geaccepteerd kunnen worden.

“Als één van de grootste technology solution providers van de wereld op de Fortune 500 list is Avnet absoluut een innovatief bedrijf. Ze staan er om bekend daadwerkelijk te luisteren naar de noden en wensen waar hun klanten over beschikken. Deze stelling wordt nu kracht bijgezet door het feit dat Avnet is begonnen met het accepteren van betalingen in Bitcoin”, aldus de chief commercial officer van BitPay, namelijk ‘Sonny Singh’.

“Niet alleen zorgt het uitvoeren van een betaling met Bitcoin er voor dat deze sneller en eenvoudiger kan worden verwerkt ten opzichte van een creditcard, daarnaast is het ook nog eens veel voordeliger. De acceptatie van Bitcoin groeit bovendien elke dag opnieuw. Ik voorspel dat Avnet met deze beslissing heel wat nieuwe op blockchain gefocuste klanten van over de hele wereld zal aantrekken.”

Ook de verklaring die door Digitec de wereld in werd gestuurd is een beetje gelijkaardig. Bij monde van de Chief Innovation Offcer van het bedrijf werd namelijk aangegeven dat het accepteren van cryptocurrencies eigenlijk een logische stap is voor het bedrijf. Men vindt cryptocurrencies bij het Zwitserse bedrijf niet alleen fascinerend, maar ook een relevant onderdeel geworden van de e-commerce.

Ligt de weg naar uitgebreidere adoptie (terug) open?

De berenmarkt waar we in terecht zijn gekomen met cryptocurrencies na de enorme bull run aan het einde van 2017 heeft er voor gezorgd dat binnen heel wat sectoren de interesse en vooral het geloof in crypto een duidelijke deuk heeft opgelopen. Het tij lijkt zich nu langzaam maar zeker terug te keren. Steeds meer bedrijven komen naar buiten met het nieuws dat ze iets gaan doen met blockchain of ze dat cryptocurrencies gaan accepteren. Lijkt de weg naar massa adoptie hiermee volledig gewaarborgd? Uiteraard niet, maar het zijn wel duidelijk positieve signalen dat Bitcoin er na de opgelopen uppercut nog steeds staat.

Volatiele prijs van Bitcoin blijft een pijnpunt

Niet alleen de waarde van Bitcoin, maar ook het gebruik er van kreeg een stevige opdoffer te verwerken na de bull run van 2017. Dit was voor een groot deel te wijten aan het feit dat mensen en vooral professionelen het volatiele karakter van de cryptomunt als een te riskante eigenschap zagen. Daar lijkt nu langzaam maar zeker terug verandering in te komen. Benieuwd naar welke partijen er verder dit jaar allemaal nog voor zullen kiezen om betalingen met Bitcoin en / of andere cryptocurrencies te gaan accepteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *