TRON (TRX) bereidt zich voor op de lancering van één van de grootste file-sharing ecosystems op de markt. Het nieuwe ecosysteem zal gebruikmaken van een combinatie van de TRON (TRX) en BitTorrent Token (BTT) technologieën. De file system lancering werd aangekondigd de voorbije maandag. De bekendmaking leverde een niet onbelangrijke bijdrage aan de hype die momenteel heerst met betrekking tot het TRON netwerk. Op Twitter stuurde TRON CEO ‘Justin Sun’ in ieder geval het volgende bericht de wereld in: 

“Welkom aan de nieuwe generatie van gedecentraliseerde opslagsystemen! #BTFS wordt het grootste, gedecentraliseerde P2P storage network met bijna 100 miljoen @BitTorrent user nodes, meer dan 1000 #TRON full nodes, 27 SR nodes en globale #TronGrid nodes. 3 resterende dagen! Ben jij ook zo opgewonden?” 

Op moment van schrijven is TRON reeds goed voor meer dan 3 miljoen accounts. Het netwerk heeft bovendien 1.366 regular nodes online. Deze vormen uiteraard de aanvulling op de 27 ‘Super Representatives’. Deze vormen de kern van het consensus van het TRON netwerk. 

Eén van de meest succesvolle nieuwe tokens 

Het nieuws over de file system launch dat door TRON de wereld in werd gestuurd deed niet alleen de koers van de TRX-token goed. Ook de BTT-token liet een niet onaanzienlijke meerwaarde optekenen. Hierdoor is ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolle, nieuwe tokens op de markt. BTT wordt op moment van schrijven verhandeld tegen een prijs van 0,0016 Amerikaanse dollar. Ze is dan ook dichtbij een ranking in de top 30 van meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. De token zal in de komende periode blijvend ontgrendeld worden. Op deze manier kunnen de tokens als beloning worden toegekend aan TRX-houders. Dit gebeurt op maandelijkse basis.

TRX-token even terug in top 10 

Ook de marktwaarde van de TRX-token van TRON laat een nieuwe (kleine) stijging optekenen. Op woensdag noteert ze dan ook terug aan een waarde van 0,033 dollar. Dat is iets lager in vergelijking met de piek van gisteren. Toen bereikte de waarde later op de dag een stand van 0,036 dollar. De nieuwe waardestijging zorgde er zelfs voor dat de TRX-token terug even in de top 10 terecht kwam van meest waardevolle cryptocurrencies. Inmiddels heeft deze positie evenwel al terug moeten afstaan. Het TRON netwerk blijft ook een alsmaar verder toenemend aantal dApps optekenen. Daardoor blijft ze een belangrijke concurrent voor Ethereum. 

Handleiding voor ontwikkelaars 

Recent heeft de TRON Foundation een handleiding uitgegeven voor ontwikkelaars. Op deze manier hoopt ze de belangstelling voor het netwerk ook voor smart contracts uit te breiden. Eén van de grootste voordelen van het TRON netwerk is dan ook terug te vinden in de lage kosten voor het uitvoeren van smart contracts. Bovendien is bekend dat de TRX-token eveneens een partnership is aangegaan met de Opera internet browser. 

Justin Sun lanceert teaser voor nieuw project 

Bovenstaande is nog lang niet alles. Het is duidelijk dat Justin Sun het TRON project niet uit de schijnwerpers wil zien verdwijnen. DE CEO van TRON maakte eerder dan ook reeds door middel van een teaser een verwijzing naar een nieuw project welke er zit aan te komen. Meer details over het nieuwe project zouden bekend worden gemaakt na de eerste juni. Het is tot dusver nog niet bekend of de nieuwe aankondiging ook betrekking zal hebben tot BitTorrent of niet. De (nabije) toekomst zal het ons leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *