Ondanks het feit dat de blockchain een enorm potentieel met zich meebrengt is het zo dat niet elk project zomaar automatisch slaagt. Een crypto project dient vandaag de dag niet alleen over een uniek concept te beschikken, daarnaast moet ze ook bruikbaar zijn en dient ze uiteraard op een degelijke manier onder de aandacht van investeerders gebracht kunnen worden. Pas wanneer al deze verschillende vereisten samen gerealiseerd kunnen worden heeft een project kans op slagen. Ontbreekt er één schakel in deze ketting? Dan is het mogelijk dat het geheel als een kaartenhuisje in elkaar valt. Dit laatste is gebeurd met het in San Francisco gevestigde ‘Thor Token’.

Gebouwd op de NEO blockchain

Thor is gebouwd op de NEO blockchain. Het project heeft aangekondigd de deuren te moeten sluiten omdat het haar financiën niet rond krijgt. Het project heeft een poging ondernomen om het vereiste kapitaal te verzamelen, maar bleef op een bedrag steken dat niet… of in ieder geval onvoldoende mogelijkheden biedt. De noodzaak om extra kapitaal in te zamelen ontstond doordat de verkopen van de token sterk tegenvallen. Ook een gebrek aan exchanges die de token hebben gelist lag hiervan aan de basis.

Geen geïnteresseerde overnemer

De CEO Van Thor, namelijk David Chin heeft in een reactie laten weten dat ze hun uiterste best hebben gedaan om een overnemer te vinden voor het project toen duidelijk werd dat ze het financieel niet rond zouden krijgen. Echter bleek geen enkele partij geïnteresseerd om tot overname over te gaan. Wellicht was het risico gezien de tegenvallende interesse in het project daarvoor te groot. Bovendien liet Chin ook nog het volgende optekenen:

“Thor zal in de nabije toekomst haar diensten staken wanneer er geen financiële injectie of andere opportuniteiten zich aanbieden. Alle Thor code evenals de producten die door Thor op de markt zijn gebracht blijven open-source waardoor de community er blijvend gebruik van kan maken.”

Steeds meer kleine projecten sluiten de deuren

In de voorbije maanden is duidelijk geworden dat steeds meer kleine projecten het moeilijk hebben om het hoofd boven water te kunnen houden. Voorbije december raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het Amerikaanse stablecoin project ‘Basis’ het eveneens voor bekeken hield. Dit nadat ze er nochtans in was geslaagd om in april van vorig jaar een bedrag van zomaar even 133 miljoen dollar op te halen. Het merendeel van dit opgehaalde bedrag werd wel terugbetaald aan hun oorspronkelijke investeerders.

Kies zorgvuldig de projecten waarin u investeert!

Het is misschien wel één van de belangrijkste adviezen die experts steevast aan alle cryptocurrency investeerders geven. We hebben het hierbij dan over het feit dat het altijd van cruciaal belang is om grondig onderzoek te doen naar de projecten waarin u gaat investeren. In het bijzonder wanneer u instapt in een nieuw project (wat Thor toch was) brengt dit binnen de reeds vrij verzadigde cryptomarkt steeds extra, niet onaanzienlijke risico’s met zich mee. Hou in ieder geval niet alleen rekening met het potentieel van het project waarin u gaat investeren, maar ook met bijvoorbeeld de haalbaarheid in de praktijk evenals het feit of men het op financieel vlak allemaal wel voor mekaar zal weten te krijgen. Alleen wanneer er op al deze vlakken positief kan worden geantwoord kan het mogelijks het overwegen waard zijn (geen garanties) om in het project in kwestie te investeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *