De Spaanse bank Santander heeft bekend gemaakt dat het in het eerste kwartaal van dit jaar een applicatie zal lanceren welke betalingen met Ripple mogelijk maakt voor retailklanten. Wanneer de app volgens planning inderdaad tijdens het eerste kwartaal wordt gelanceerd zal het, het eerste grootschalige blockchain project zijn welke door retailklanten kan worden ingezet.

Dat er plannen waren voor een dergelijke app raakte eerder reeds bekend, maar tot op dit ogenblik leek er nog niets concreet. Het was Finextra die in eerste instantie melding maakte van het project. Uit het eerder gelanceerde financiële rapport van Santander viel nu echter ook af te lezen dat de app er komt. Ze wordt voorgesteld als een mogelijkheid om in ‘3 klikken en 40 seconden’ internationale betalingen uit te kunnen voeren.

Distributed Ledger Technologie

In een reactie liet Santander het volgende optekenen; “We verwachten één van de eerste, globale banken te worden die er voor kiezen om op Distributed Ledger Technology gebaseerde betalingen voor individuen mogelijk te maken”. Vervolgens werd er nog fijntjes verwezen naar het feit dat de bank een complete transparante houding wil hanteren met betrekking tot de bankkosten evenals de mogelijke wisselkoersen die van toepassing zijn bij internationale betalingen. De applicatie zal (in eerste instantie) beschikbaar worden gesteld in vier landen. Het gaat hierbij om Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en Polen.

Lancering na testperiode van 18 maanden

De lancering van de Ripple applicatie komt er zeker niet zonder voorafgaand onderzoek. Sterker nog, Santander heeft laten optekenen dat ze gedurende een termijn van 18 maanden het gebruik van de app intern heeft getest. Zo werd ze onder meer ingezet voor het uitvoeren van betalingen met Apple Pay en dat voor bedragen variërend van 10 tot 10.000 pond. Inmiddels heeft ook Brad Garlingihouse van Ripple via social media laten weten dat de Standander app inderdaad in de planning staat voor lancering tijdens het eerste kwartaal van dit jaar.

Foto: © Santander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *