Het security token platform genaamd ‘Polymath’ heeft bekend gemaakt dat het een aparte blockchain zal lanceren voor zogenaamde ‘regulation-compliant tokens’. Dat hoeft op zich niet zo’n verrassend nieuws te zijn, maar er is wel een opvallende naam bij het project betrokken. Polymath slaat voor deze nieuwe blockchain immers de handen in elkaar met mede-oprichter van Ethereum ‘Charles Hoskinson‘. Het nieuwe project zou de naam ‘Polymesh’ dragen. 

Lancering van meer dan 100 security tokens 

Op moment van schrijven heeft het Polymath platform reeds ingestaan voor de lancering van meer dan 100 security tokens. De ervaring van het platform op dit vlak moet samen met de expertise van Hoskinson een waardevolle samenwerking tot stand brengen. Hoskinson is niet alleen bekend als mede-oprichter van Ethereum, daarnaast is hij ook betrokken bij de projecten Cardano (ADA) evenals IOHK. 

Hoskinson reageerde op het blogartikel die de samenwerking bekend maakte door te stellen dat het bouwen van een blockchain voor het beveiligen van de “guadrillions of dollars” die er bestaan in financial securities een ongelofelijk lastige opdracht is. Polymesh zal in de praktijk de basis gaan vormen voor ontwikkelaars voor het lanceren van security tokens die volledig zijn afgestemd op niet alleen de noden die zijn ontstaan vanuit de markt, maar die ook weten te voldoen aan de lokale wetgeving die van toepassing is. 

Partnership met SeriesOne 

De bekendmaking van de lancering van Polymesh komt er ongeveer twee maanden nadat Polymath heeft bekend gemaakt een overeenkomst te zijn aangegaan met het funding platform ‘SeriesOne’. De nieuwe samenwerking moet er voor zorgen dat de mogelijkheden waar security token ontwikkelaars over beschikken aanzienlijk worden uitgebreid. De nieuwe samenwerkingen, overeenkomsten en bekendmakingen die door Polymath gebeuren vormen een absolute must voor de toekomst van het project. Over het voorbije jaar is niet alleen de interesse van nieuwe investeerders afgenomen, ook de activiteit die het netwerk van Polymath realiseert is lang niet meer wat het voorheen geweest is. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het team achter Polymath beslist een tandje bij zal moeten zetten.

De POLY-token van Polymath

Het positieve sentiment dat heerst binnen de cryptomarkt heeft er voor gezorgd dat ook de POLY-token nog eens een mooie groei kan laten zien. Op moment van schrijven is er over de voorbije 24 uur dan ook sprake van een stijging van de koers van 6,01 procent. Dit heeft de waarde van de POLY-token op 0,089669 Amerikaanse dollar gebracht. Het totale volume dat is gerealiseerd over de voorbije 24 uur bedraagt 13.616.030 Amerikaanse dollar. Een eveneens niet onbelangrijke factor waar nieuwe investeerders rekening mee dienen te houden is de niet onaanzienlijke hoeveelheid aan tokens welke nog in de markt moeten komen. De totale supply van Polymath bedraagt immers 1.000.000.000 terwijl er op moment van schrijven nog “maar” 422.858.373 tokens in circulatie zijn. 

Kritiek van Hoskinson op Ethereum

Eerder, namelijk in april van dit jaar heeft Hoskinson zich nog opvallend negatief uitgelaten over Ethereum. Hij hekelt dan ook het volgens hem stand-alone ontwikkelingstraject die het team er op na houdt. Op moment van schrijven werkt ze dan ook voornamelijk aan de Casper innovatie. Eerder werd door een andere mede-oprichter van Ethereum, namelijk Joseph Lubin nog aangegeven dat het nog ongeveer 18 tot 24 maanden zal duren vooraleer Ethereum 2.0 het levenslicht zal zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo