Eerder stond hier op Cryptobeginner.nl reeds te lezen dat de Amerikaanse staat Arizona er aan denkt om haar inwoners de belastingen laten betalen met Bitcoin. Dat idee lijkt nu aan te slaan en bereikt ook andere staten. Ook met name Georgia wil inwoners belastingen laten betalen met Bitcoin, dus zou er nu ook aan denken om een vergelijkbare optie aan te bieden aan haar inwoners.

Informatie over politiek en wetgeving met betrekking tot Bitcoin en crypto lees je op cryptobeginner.nl

Zoals ook in Arizona is gebeurd moet het voorstel worden ingediend door middel van een ‘Senate Bill’. Dat gebeurde op 21 februari van dit jaar door senators Michael Williams en Joshua McKoon. Net zoals ook in Arizona het geval is zou er ook in Georgia niet alleen naar Bitcoin worden gekeken voor het accepteren van belastingen en aanverwante kosten. Ook andere cryptovaluta’s zouden daarvoor namelijk in aanmerking komen. Letterlijk staat er in de volgende beschreven:

“The commissioner shall accept as valid payment for taxes and license fees any cryptocurrency, including but not limited to Bitcoin, that uses an electronic peer-to-peer system”

Mocht de bill daadwerkelijk worden goedgekeurd zal dit er dus voor zorgen dat niet alleen Bitcoin kan worden gebruikt voor het betalen van belastingen en aanverwante kosten, maar ook andere cryptocurrencies die gebruikmaken van een elektronisch peer-to-peer systeem. Ook vergelijkbaar met de bill van Arizona wordt er bovendien gesteld dat de officiële instantie na het ontvangen van de Bitcoin tokens maximaal 24 uur de tijd heeft om ze om te zetten in fiat geld.

Het is onnodig om te zeggen dat bovenstaande de nodige kopzorgen met zich mee kan brengen voor belastingbetalers die er gebruik van willen maken omwille van de sterk fluctuerende prijzen van met name de Bitcoin. Toch, naarmate cryptocurrencies steeds meer ingeburgerd geraken kan het zeker een interessante optie zijn.

Bitcoin vriendelijk New Hampshire weigerde vergelijkbaar voorstel

Ondanks het feit dat er duidelijk steeds meer Amerikaanse staten zijn die er aan denken om betalingen van belastingen met cryptocurrencies te accepteren moet het gezegd dat een bill als deze in het verleden lang niet altijd even succesvol is geweest. Twee jaar geleden was de Bitcoin vriendelijke staat ‘New Hampshire’ de eerste waar een dergelijke bill werd voorgesteld. Helaas wist ze niet voldoende support te behalen waardoor het voorstel nooit in de praktijk kon worden uitgevoerd. Of men er in Georgia (en Arizona) uiteindelijk wel zal in slagen zal de toekomst moeten uitwijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.