De in Hong Kong gevestigde cryptocurrency-exchange ‘OKEx’ heeft bekend gemaakt dat het terug een groot aantal handelsparen zal gaan schrappen. Het doet dit naar aanleiding van een eerdere bekendmaking waarin de exchange liet optekenen dat het graag af wil van slecht presterende digitale valuta’s. Het zou deze keer gaan om niet minder dan 49 verschillende crypto handelsparen. In een reactie liet de exchange alvast het volgende optekenen:

“Om een robuust platform te kunnen creëren voor de handel in cryptocurrencies en om de best mogelijke handelservaring te kunnen bieden aan onze klanten hebben we er voor gekozen om verschillende handelsparen die zich kenmerken door een beperkte liquiditeit uit ons aanbod te verwijderen.”

Delisten op 30 november

Meteen heeft de exchange gebruikers ook gewaarschuwd om hun orders tijdig af te ronden. Dit om eventuele problemen met de verwerking er van te voorkomen. De delisting van de 49 nieuwe crypto handelsparen zal er pas komen op 30 november waardoor klanten nog even de tijd hebben om hun voorzorgen te nemen en hun tokens weg te verhuizen. Bovendien heeft OKex eveneens aangegeven dat er niet alleen 49 handelsparen zullen komen te verdwijnen, daarnaast zullen ook 26 individuele altcoins die gerelateerd zijn aan deze handelsparen komen te verdwijnen van haar platform.

“Investeerders in cryptocurrencies die eigenaar zijn van VEE, LEV, AVT, CBT, WRC, QVT, MTL, DNA, DNT, OAX, 1ST, CAG, UKG, BRD, SAN, ICN, ATL, SUB, REQ, NGC, AMM, LA, DENT, CIT, DAT en / of MAG tokens kiezen er bij voorkeur voor om deze tokens meteen te verhuizen naar één van de andere platformen die ze ondersteunen. Uiteraard kunnen klanten er ook voor kiezen om ze gewoon naar hun wallet te sturen”, aldus OKEx.

De altcoins zullen nog niet meteen komen te verdwijnen op 30 november. Ze worden dan ook pas van de exchange gehaald op 14 december van dit jaar. Toch wordt het zeker aangeraden om niet te lang te wachten om ze naar een andere partij te verhuizen.

Eerder ook al 58 andere handelsparen verwijderd

Het mag duidelijk zijn dat OKEx er duidelijk voor kiest om de algemene kwaliteit van haar platform naar een hoger niveau te tillen. Deze trend werd reeds ingezet toen er de voorbije maand voor werd gekozen om niet minder dan 58 verschillende handelsparen te verwijderen van de exchange. Officieel werd er door OKEx meteen gesteld dat al deze verschillende handelsparen niet meer wisten te voldoen aan de opgelegde kwaliteitsvereisten. Naar aanleiding van deze bekendmaking gaf ‘Andy Cheung’ van OKEx (head of operations) aan dat de ‘schoonmaak’ nodig is en dat het verkrijgen van een listing nooit een garantie biedt dat de token ook in de toekomst blijvend op het platform zal worden aangeboden.

“We zullen een strikte controle uitvoeren op alle projecten die in het verleden door ons zijn gelist. Van zodra een project niet langer weet te voldoen aan de kwaliteitsvereisten van ons platform zullen we niet aarzelen om ze te verwijderen. Op deze manier moeten we niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen garanderen, maar ook de interesse van onze klanten kunnen bewaken”.

Het lijkt er dus alvast naar uit te zien dat we ook in de komende periode mogelijks nog meer delistings mogen verwachten bij OKEx. Als dat gebeurt brengen we jullie daar uiteraard hier op Cryptobeginner van op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *