Nordic Growth Market, een dochteronderneming van de Borse Stuttgart exchange heeft vier nieuwe ETP’s gelanceerd. Het betreft hier “exchange traded products” welke zijn gebonden aan de prijs van Ripple’s XRP-token en Litecoin. Alle investeerders die zijn gevestigd in de Europese Unie beschikken over de mogelijkheid om te investeren in deze vier (twee voor XRP en twee voor Litecoin) nieuwe ETP’s. Het was de provider XBT, het bedrijf achter de investeringsproducten die het nieuws bekend heeft gemaakt.

Verschillende investeringsproducten met link met crypto

XBT is zeker niet aan haar proefstuk toe. De provider staat er dan ook om bekend ook in het verleden reeds verschillende ETP’s op de markt te hebben gebracht met een link naar crypto. Sterker nog het was XBT die verantwoordelijk was voor de lancering van een aan Bitcoin verbonden ETP die live ging op de Nasdaq Stockholm exchange in 2015. Later verscheen er ook een gelijkaardig product die was gebonden aan de prijs van ether.

Geen directe investering in cryptocurrencies

Het hele idee achter de financiële producten die door XBT op de markt worden gebracht is om investeerders de mogelijkheid te bieden om te speculeren op het potentieel van crypto zonder dat ze daarvoor verplicht worden om ook echt cryptocurrencies aan te kopen. Het is nog maar de vraag of dit over de lange(re) termijn wel zo positief is voor de markt. Wat natuurlijk wel positief is, is dat cryptocurrencies op deze manier wederom extra onder de aandacht worden gebracht van traditionele investeerders.

“Voor traditionele investeerders die geïnteresseerd zijn in handelen en reeds over een account beschikken bij een broker zoals bijvoorbeeld Avanza of Nordnet is het wellicht zo dat ze er maar weinig voor voelen om nog eens een extra account aan te maken bij gespecialiseerde cryptocurrency exchanges die vaak niet gereguleerd zijn. Voor deze doelgroep lanceren we nu vier gloednieuwe financiële producten die verbonden zijn aan de koers van XRP en Litecoin”, aldus Ryan Radloff, de CEO van het moederbedrijf van XBT Provider, namelijk ‘CoinShares’.

Acht crypto gerelateerde ETP’s in totaal voor XBT Provider

Sinds de lancering van haar eerste ETP in het jaar 2015 die dus over een link beschikte met Bitcoin heeft XBT Provider in totaal acht verschillende ETP’s op de markt gelanceerd. Bovendien heeft het bedrijf reeds laten optekenen dat het in de (nabije) toekomst wil uitpakken met nog meer dergelijke producten die gebaseerd zullen zijn op andere cryptovaluta’s. Om welke cryptocurrencies het dan precies zou gaan is echter nog niet bekend.

Tweede ETP in één week tijd voor Ripple’s XRP token

XBT Provider is zeker niet de enige partij die brood ziet in het aanbieden van financiële producten die zijn gelinkt aan de waarde van een bepaalde cryptocurrency. Sterker nog, eerder deze week pakte ook de Zwitserse primary stock exchange ‘SIX’ uit met een op een Ripple XRP gebaseerde ETP. Dit financiële product werd op de exchange gelanceerd door het bedrijf Amun AG. Het lijkt er dan ook naar uit te zien dat partijen die graag willen uitpakken met een dergelijk product daarvoor onder meer in de richting van Ripple’s XRP-token kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *