Namecoin, één van de oudere altcoins die er bestaan heeft er voor gekozen om een halvering van de block reward door te voeren. Het project heeft als doel om een alternatief te bieden voor het huidige domeinnaamsysteem door het aanbieden van een alternatieve, gedecentraliseerde DNS. Om dit te kunnen realiseren biedt het dan ook een dot-bit ondersteunende technologie aan welke ondanks het feit dat het hierbij gaat om een zeer specifieke niche toch een aanzienlijke doelgroep heeft weten aan te spreken. Namecoin is op moment van schrijven dan ook één van de weinige cryptoprojecten welke reeds over een echt werkzaam product beschikt.

Enorme koersstijging van meer dan 100 procent

In aanloop naar de halvering van de block reward was er een indrukwekkende stijging van de koers van de NMC-token waar te nemen. De stijging was goed voor meer dan 100 procent, komende van ongeveer 0,98 Amerikaanse dollar tot een mooie 2,20 dollar. De token kende vervolgens even een terugval tot ongeveer 1,89 dollar om op moment van schrijven terug een nieuwe stijging te laten zien van bijna 15 procent. Deze brengt haar dan ook terug naar een waarde van 2,22 dollar. Ondanks het feit dat Namecoin toch één van de oudere munten is uit de cryptowereld is het opvallend dat ze tot dusver vooral werd gelist door exchanges die over een eerder dubieuze reputatie beschikken. Gelukkig is het ook mogelijk om te investeren in Namecoin door gebruik te maken van enkele betrouwbare partijen zoals Poloniex evenals Cryptopia. Mocht er in de toekomst een listing verschijnen bij een echt grote exchange zoals bijvoorbeeld Binance, dan spreekt het voor zich dat dit de koers nog eens een stevig duwtje in de rug zou kunnen geven. Echter lijkt daar op dit ogenblik (nog) geen sprake van te zijn.

Meer dan 50% volume bij WEX

Wanneer we de exchanges gaan bekijken waar Namecoin bij staat gelist kunnen we niets anders dan vaststellen dat het grootste deel van het volume (zomaar even net wat meer dan de helft om precies te zijn) bij WEX wordt gerealiseerd. Daar is het handelspaar NMC/USD op moment van schrijven goed voor een waarde van 3,23 dollar. Het volume over de voorbij 24 uur bedroeg 34.296 Amerikaanse dollar. Tweede in het rijtje is Poloniex welke goed is voor zo’n 16,4 procent van het volledige volume. Hier gaat het echter om het handelspaar NMC/BTC waarvoor een prijs geldt van 0,63 dollar. De enorme ongelijkheid die geldt voor de NMC-token draagt uiteraard alleen maar bij aan het risicovolle karakter waar deze cryptocurrency toch over beschikt. Goed uw onderzoek doen vooraleer te investeren in Namecoin is dan ook (net als bij alle andere cryptocurrencies ook het geval is!) steeds aan te raden.

Eerste block halvering voor Namecoin

Namecoin verscheen op de markt aan het einde van het jaar 2013. Het is sinds haar lancering de eerste block reward halvering die wordt doorgevoerd. Ondanks het feit dat de koers er een mooie stijging op heeft zitten moet het gezegd dat het uitkijken is naar wat de komende tijd zal brengen. Een koersstijging na een block reward halvering is niet ongewoon, maar in het merendeel van de gevallen volgt er al snel een (behoorlijke) correctie. Uiteraard is dit geen garantie en bestaat de kans ook dat de token gewoon nog verder door zal schieten. De toekomst zal het ons leren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *