Gisteren stond hier op Cryptobeginner.nl nog te lezen dat Ripple de tweede plaats in de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies had overgenomen. Ook vandaag zijn er weer enkele wijzigingen vast te stellen in deze top 10. Eén van de meest opvallende veranderingen heeft betrekking tot de positie van Litecoin, het kleine broertje van de Bitcoin. Deze heeft inmiddels haar vijfde plaats namelijk moeten afstaan aan Cardano. Deze laatste wist over de voorbije 24 uur een mooie groei te realiseren van 34,81 procent terwijl Litecoin een verlies optekende van 8,82 procent. De onderstaande grafiek laat mooi de daling zien welke Litecoin in de voorbije 7 dagen heeft getroffen.

Uiteraard blijft Bitcoin haar eerste plaats in de top 10 behouden, maar Ethereum valt terug naar plaats 3. Bitcoin Cash staat op de vierde plaats, maar tekende over de voorbije 24 uur eveneens een verlies op van 11,98 procent. Op de vijfde plaats staat dus Cardano gevolgd door Litecoin. De zevende plaats is nog altijd voor IOTA en ook NEM blijft haar achtste plaats stevig vasthouden. Dash tekende een aanzienlijk waardeverlies op over de voorbije periode, maar ook zij geeft (vooralsnog) geen plaats prijs. Een cryptovaluta die wel uit de top 10 is getuimeld is Monero. Het verlies van 9,39 procent zorgde er voor dat de huidige market cap van deze cryptovaluta 5.274.305.683 Amerikaanse dollar bedraagt terwijl Stellar (momenteel op de tiende plaats) beter doet met 6.096.193.307 Amerikaanse dollar.

Dat Ripple en Cardano het potentieel in zich hebben om sterke posities in te nemen hebben we nooit in twijfel getrokken. Het is echter nog maar de vraag hoelang Ripple deze tweede plaats kan behouden. Vandaag tekent ze reeds een klein verlies op en er staat uiteraard nog heel wat moois in de planning voor Ethereum. De algemene verwachting is dan ook dat Ethereum al snel terug een gooi zal doen naar de tweede plaats. Min of meer hetzelfde kan ook gezegd worden van Litecoin. Ook zij ambieert nog steeds de vijfde en misschien zelfs de vierde plaats in deze top 10. We zijn er van overtuigd dat ook het team van Charlie Lee nog heel wat moois in petto heeft voor investeerders in deze cryptovaluta. We kijken er nu al naar uit om hetzelfde overzicht te evalueren aan het einde van de maand januari. Wellicht ziet deze top 10 er dan weer behoorlijk anders uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.