Gebruikers van Litecoin (LTC) beschikken over de mogelijkheid om een grootschalige, nieuwe upgrade te installeren. Het gaat hierbij om versie 0.17.1. Deze nieuwe versie staat niet alleen garant voor een betere performance, daarnaast is ook de vertaling sterk verbeterd. Het project team heeft evenwel gewaarschuwd dat het uittesten van de nieuwe versie om vervolgens terug over te stappen naar een oudere het opnieuw downloaden van de volledige blockchain kan vereisen. Dit is dan ook beslist een factor waar u rekening mee zal willen houden.

Alleen aangeraden voor ervaren gebruikers

In principe wordt er gesteld dat het installeren van de nieuwe upgrade op moment van schrijven vooral is voorbehouden voor de meer ervaren gebruikers. Dit heeft voor een aanzienlijk deel te maken met het feit dat er nog kleine foutjes in de software kunnen zitten die een beetje anticipatie vereisen. Bent u dus met andere woorden nog vrij nieuw binnen de cryptocurrencysector? In dat geval is het wellicht beter om even af te wachten.

Gunstig momentum voor Litecoin

De upgrade komt op het moment dat Litecoin (LTC) uitstekende cijfers weet te realiseren. Niet alleen vinden terug heel wat nieuwe traders hun weg naar Litecoin, daarnaast laat ze ook een enorme marktactiviteit optekenen. De LTC-token werd op donderdag om 13h00 dan ook verhandeld voor een waarde van 56,04 dollar. Het volume over de voorbije 24 uur wist bovendien de kaap van zomaar even 2,1 miljard te overschrijden. Ondanks het feit dat het nog onduidelijk is tot welke waarde Litecoin zich kan doorzetten moet het gezegd dat ze toch is geëvolueerd tot een waarde van zomaar even 0,014 BTC (Bitcoin). Dat maakt ook haar stijging ten opzichte van de nummer één cryptocurrency alles behalve onaanzienlijk.

Ook mining krijgt een stevige boost

Niet alleen de prijs van de LTC-token heeft groene cijfers weten te realiseren, ook haar mining activiteit kreeg een niet onaanzienlijke boost. Het netwerk wist dan ook een drie-maanden piek van 267 TH/s neer te zetten. Daarmee wist ze terug het niveau van oktober 2018 te bereiken. Litecoin werd in het verleden meermaals een ‘dode asset’ genoemd, maar ze bewijst op dit ogenblik toch weer het tegendeel. Hiermee weet ze haar ranking in de lijst met absolute top cryptocurrencies te rechtvaardigen.

Meer dan 27.000 transacties in 24 uur

Litecoin staat er om bekend relatief eenvoudig bruikbaar te zijn voor het uitvoeren van allerhande (kleinere) transacties. Dit zorgt er voor dat ze over de voorbije 24 uur een mooie 27.000 transacties heeft weten te verwerken. Sinds de bodem van december 2018 (toen de waarde van de LTC-token 22 dollar bedroeg) heeft ze een niet onaantrekkelijke meerwaarde gerealiseerd. De LTC-token noteert op vandaag dan ook vrij standvastig rond een waarde van 56 dollar. Let op, ondanks het huidige positivisme is het uiteraard zomaar mogelijk dat de waarde van deze token terug zal vallen naar een lager niveau.

Aankomende halving iets om in het oog te houden

Litecoin wordt door menig aantal experts getipt als een cryptocurrency op naar uit te kijken dit jaar. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat er een nieuwe halving voor deze cryptovaluta zit aan te komen. Deze nieuwe halving zal er voor zorgen dat de vergoeding wordt verlaagd naar 12,5 LTC per block. Dit zou in principe moeten gebeuren ergens in de aankomende zes maanden. Op het ogenblik dat er een halving plaatsvindt heeft dat doorgaans een positieve invloed op de waarde van een token. Uiteraard geen garanties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *