De populaire aanbieder LiteBit staat er om bekend haar klanten de mogelijkheid te bieden om buiten Bitcoin ook een groot aantal altcoins aan te kopen. Dit kan bovendien zeer eenvoudig, bijvoorbeeld door een storting te doen met iDeal voor Nederlandse klanten en Bancontact voor Belgische klanten. Hierdoor maakt ze het aankopen van cryptocurrencies ook voor de beginnende investeerder bijzonder toegankelijk. In een recent verleden werd nog Qtum aan het indrukwekkende lijstje toegevoegd, maar nu verdwijnt er ook een naam uit het rijtje.

LiteBit heeft er namelijk voor gekozen om de cryptocurrency ‘Rise’ uit haar aanbod te schrappen. Waarom men deze keuze heeft gemaakt is niet bekend. De delegated proof of stake cryptovaluta die onder meer ondersteuning biedt voor decentralized apps gaat reeds een behoorlijke tijd mee in de cryptowereld. Op vandaag weet ze nog een mooie meerwaarde van 27,88 procent te realiseren. Dit brengt ze naar een actuele waarde van € 0,152353 voor één RISE token. We kunnen alleen maar vermoeden dat een beperkte populariteit bij LiteBit aan de basis ligt van de schrapping. Het kopen en verkopen van Rise bij LiteBit is inmiddels reeds geblokkeerd waardoor het helaas niet meer mogelijk is om het volume te raadplegen bij CoinMarketCap.

LiteBit schrapt om onbekende reden Rise.  Maar LiteBit lijkt wel een weg te zijn ingeslagen dat men zoekt naar een bepaalde standaard in cryptocurrencies. Denk hierbij aan de kwaliteit van het project en volume in de currency. LiteBit schrapt vermoedelijk dus om 1 van deze factoren de coin op het platform. Kijkt men naar deze cryptocurrency-broker, dan is het niet de eerste delisting, maar zal het vermoedelijk ook niet de laatste zijn. In ieder geval, mensen die alsnog willen investeren in Rise zullen daarvoor moeten uitwijken naar andere aanbieders. Dat zijn er bovendien niet zoveel. Alleen Upbit, Bittrex en YoBit bieden deze cryptovaluta op dit ogenblik nog aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *