Met de aankondiging van de nieuwe Ledger Nano X hardware wallet heeft het Franse bedrijf Ledger duidelijk gemaakt dat het volop wil gaan inzetten op de mobiele markt met haar hardware wallet. Deze stelling wordt nu extra kracht bijgezet door de lancering van de Ledger Live applicatie voor iOS en Android systemen. Deze mobiele applicatie zal echter niet alleen nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen voor gebruikers van de Ledger Nano X. Ook zij die trouw blijven aan de Ledger Nano S kunnen er goed aan doen om deze app te installeren. In het bijzonder voor Android gebruikers zit er bovendien nog wat extra’s in de pijplijn.

Actuele saldo’s raadplegen met de Ledger Nano S en Ledger Blue

Bent u nog niet meteen van plan om de nieuwe Ledger Nano X te bestellen? Zweert u bijgevolg vooralsnog nog steeds trouw aan uw Ledger Nano S of Ledger Blue? Ook dan kan het installeren van de mobiele Ledger Live app een mooi voordeel voor u met zich meebrengen. Gebruikers van de eerste twee hardware wallets van Ledger hebben namelijk de mogelijkheid om met behulp van de mobiele applicatie altijd en overal hun actuele saldo’s te raadplegen. Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen is de QR-code te scannen in hun Ledger Live desktop versie. Dit lijkt een kleine extra, maar het kan voor veel investeerders toch een mooie toevoeging zijn.

Het uitvoeren van mobiele transacties

De mobiele Ledger Live app moet het in de toekomst ook mogelijk gaan maken om transacties uit te voeren met uw cryptocurrencies waar u zich op dat ogenblik ook mag bevinden. Dit geldt uiteraard in eerste instantie voor mensen die er voor hebben gekozen om de Ledger Nano X aan te kopen. De mobiele applicatie zal namelijk door middel van bluetooth verbinding kunnen maken met de Ledger Nano X. Op deze manier wordt het uitvoeren van (mobiele) transacties met behulp van cryptocurrencies zomaar even nog eenvoudiger gemaakt. Interessant detail? Het uitvoeren van mobiele transacties ‘on the go’ wordt niet alleen mogelijk voor eigenaars van een Ledger Nano X. Ook met een Ledger Nano S zou dit mogelijk moeten gaan worden.

Ledger heeft in haar blogartikel over de bekendmaking van de lancering van de nieuwe, mobiele Ledger Live applicatie aangegeven dat mensen met een Android smartphone er voor zullen kunnen kiezen om mobiel te communiceren met hun Leger Nano S. Ook dit zou gebeuren door middel van de Ledger Live app. De communicatie zou in dit geval uiteraard niet verlopen via bluetooth, maar wel door middel van een OTG kabel. Jammer genoeg betekent dit meteen ook dat iOS gebruikers niet van deze mogelijkheid gebruik zullen kunnen maken.

Ledger Live app beschikbaar voor iOS en Android

Wilt u ook ervaren op welke manier de Leger Live mobiele applicatie een meerwaarde kan betekenen voor uw handel in cryptocurrencies of voor wat het bijhouden van uw portefeuille betreft? In dat geval is het zeker de moeite waard om deze app even op uw smartphone en / of tablet te installeren. De mobiele versie van Ledger Live is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS gebruikers. Het spreekt echter voor zich dat alle functies van deze app pas ten volle benut zullen kunnen worden op het ogenblik dat ook de Ledger Nano X beschikbaar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *