Chainlink (LINK) blijft uitstekende resultaten neerzetten. De resultaten van de LINK-token kunnen rekenen op een extra boost afkomstig van Binance trading. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de waarde van de LINK-token enigszins is teruggevallen. Sinds haar pike van 1,43 dollar is ze dan ook teruggevallen richting een waarde van 1,21 dollar. Over de voorbije 24 uur is er sprake van een verlies van 3,4 procent. Ondanks de rode cijfers zijn de verliezen voor de LINK-token een stuk beperkter in vergelijking met menig aantal andere altcoins. Het positieve sentiment met betrekking tot deze token wordt in het bijzonder veroorzaakt door de aankomende lancering van het mainnet. Deze wordt binnen 10 dagen verwacht. 

Aanzienlijke groei in de voorbije maand 

De LINK-token heeft er hoe dan ook een prima maand op zitten. Een maand geleden noteerde de token nog aan een waarde van 0,43 dollar. Dat is een stuk lager dan de huidige waarde van 1,21 dollar. Een significante hoeveelheid van het handelsvolume wordt gerealiseerd op de Binance exchange. Zomaar even 90 procent van het totale volume in de LINK-token wordt immers daar gerealiseerd. Dat is opvallend en werkt manipulatie enigszins in de hand. Dit is dan ook absoluut een factor waar investeerders rekening mee dienen te houden. 

Nieuw record ten opzichte van de BTC-prijs 

LINK is er recent eveneens in geslaagd om een nieuw record neer te zetten ten opzichte van de Bitcoin (BTC) prijs. De waarde van de LINK-token steeg dan ook tot boven de 17.000 Satoshi. Vervolgens viel ze wel enigszins terug richting de 15.000 Satoshi range. Het project werd gelanceerd tijdens de herfst van 2017 waardoor ze de volledige berenmarkt heeft moeten uitzitten. Nu lijkt er eindelijk terug beterschap in zicht voor het project. 

Bijzonder volatiel 

Op verschillende vlakken is Chainlink een typerend voorbeeld voor de cryptomarkt. Dit blijkt niet in het minst uit haar zeer volatiele karakter. Zo wist ze tijdens de bull market van 2018 een waarde te realiseren van 1,28 dollar. In december 2018 bleef daar nog zo’n 0,21 dollar van over. Inmiddels heeft de token dus haar all time niet alleen terug aangetikt, maar zelfs overtroffen. Dat is best bijzonder. Slechts enkele tokens zijn daar tot op moment van schrijven in geslaagd of zullen daar nog in slagen. 

Solide project met povere marketing 

In de basis kan Chainlink omschreven worden als een (zeer) solide project. Dat gezegd zijnde is het zo dat het project van begin af aan een beetje achter is gebleven op vlak van marketing. Er zijn wel meer projecten die met dit probleem te kampen hebben. Specifiek voor Chainlink heeft het toch de toekomst van het project enigszins ondermijnd. Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven wordt binnenkort de lancering van het mainnet van Chainlink verwacht, maar ook daar wordt nauwelijks enige hype rond gecreëerd. Dat kan worden aanzien als een positief punt, maar het kan ook een bom leggen onder het potentieel van het project. 

Op weg naar een top 10 notering? 

Menig aantal cryptocurrency experts verwachten ondertussen dat Chainlink zomaar eens op weg zou kunnen zijn richting een top 10 notering. Dit uiteraard op voorwaarde dat haar huidige rally stand weet te houden. Echter blijft het feit dat Chainlink grotendeels afhankelijk is van haar listing op Binance een gevaarlijk punt waar rekening mee dient te worden gehouden. Een stevige terugval van de waarde kan (bijvoorbeeld na de lancering van het mainnet) altijd plaatsvinden. Toch kan LINK zomaar een blijvertje zijn in de cryptowereld (geen garanties)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *