De volgens CoinMarketCap vijfde grootste cryptocurrency exchange ‘Bitfinex’ heeft aangegeven dat het weg wil uit Hong Kong. De exchange zou haar oog hebben laten vallen op Zwitserland als nieuwe bestemming. Verschillende bronnen hebben inmiddels gemeld dat ook Londen wordt overwogen, maar toch zou Zwitserland voor het bestuur de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Dat er vooral wordt gekeken in de richting van Zwitserland hoeft eigenlijk niet te verbazen. Door de jaren heen heeft Zwitserland zich namelijk gemanifesteerd als een belangrijke crypto hub waar verschillende bedrijven uit de cryptowereld zijn gehuisvest. In het bijzonder ‘Zug’ heeft zich ontpopt tot het zogenaamde ‘crypto valley’. Onder meer Ethereum is hier gevestigd. Inmiddels zou Bitfinex reeds gesprekken hebben gehad met de Zwitserse autoriteiten. In een interview heeft de CEO van Bitfinex, namelijk Jean-Louis van der Velde reeds het volgende laten optekenen:

“We zijn op zoek naar een nieuwe thuis voor niet alleen Bitfinex, maar ook voor haar moederbedrijf ‘iFinex’. Het is onze bedoeling om onze activiteiten nu te manifesteren op één enkele locatie.”

Dat Bitfinex enkele acties dient te ondernemen om haar reputatie te verbeteren is reeds enige tijd duidelijk. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat het moederbedrijf ook de onderneming is achter de ‘Tether‘ cryptocurrency. Deze zou in principe gebacked moeten zijn met fiat-geld, maar daar bestaan inmiddels ernstige twijfels over. Deze twijfels hebben er onder meer voor gezorgd dat banken in Taiwan en de Verenigde Staten zich niet meer met beide bedrijven willen inlaten. Het is dan ook nog maar zeer de vraag waar het fiat-geld van USDT zich nu precies bevindt. Dat Bitfinex het vertrouwen van haar (ex) gebruikers wil terugwinnen blijkt uit het volgende statement van CEO Van der Velde:

“We willen de meest transparante exchange worden die perfect zal weten te voldoen aan de opgestelde eisen van de Zwitserse regulator”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.