Justin Sun, mede-oprichter van TRON (TRX) heeft duidelijk gehint in de richting van een samenwerking met Ethereum (ETH). De samenwerking zou er zelfs sneller komen dan we op het eerste zicht zouden verwachten. Als alles goed gaat moet ze namelijk uit de startblokken schieten voor het einde van het jaar. Tijdens een interview met Rachel Wolfson, beter bekend als de ‘Crypto Chick’ heeft Sun zich laten ontglippen dat een samenwerking met de ontwikkelaars van Ethereum iets is waar hij ernstig over nadenkt.

“Nog dit jaar zullen mensen een officiële samenwerking zien tussen TRON (TRX) en Ethereum (ETH). Op deze manier hopen we een positieve invloed te hebben op de industrie”. Tot dusver werden er evenwel nog geen verdere details vrijgegeven over de samenwerking.

Tijdens het interview heeft Sun ook gehint in de richting van de aankomende ‘Layer 2’ oplossing voor het TRON netwerk. Daarnaast liet Sun zich eveneens positief uit over de komst van USDT tokens naar het TRON netwerk. Sun is er van overtuigd dat ze USDT veel sneller zullen kunnen verwerken dan de dagelijkse transactielimieten waar ze tegenaan lopen. USDT is gebaseerd op de Bitcoin Omni layer. Dit betekent dat ze onder meer wordt gelimiteerd op vlak van transactiekosten.

“USDT-TRON zal er in eerste instantie in slagen om meer gebruikers naar de industrie te brengen. Dit in eerste instantie alleen al omdat het eenvoudiger wordt voor zij die nog niet eerder iets met crypto hebben gedaan om het te begrijpen en te accepteren. Het resultaat hiervan is dat (nog) meer mensen kennis zullen maken met TRON. Hier zullen niet alleen wij van profiteren, maar ook de volledige industrie”, aldus Sun in een blogartikel die hij de wereld heeft ingestuurd.

Compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM)

Het TRON ecosysteem is gebouwd met een zekere compatibiliteit voor de Ethereum Virtual Machine (EVM). Echter is het netwerk op zich vrij verschillend, dit niet in het minst omdat ze vertrouwt op een reeks van zogenaamde ‘delegates’ voor de productie van blokken. TRON wordt algemeen aanzien als één van de meest actieve netwerken welke beschikt over een groot aantal transacties en een uitgebreid gebruiksvlak.

Directe concurrent voor Ethereum

Dat er een samenwerking komt tussen de ontwikkelaars van beide platformen hoeft in principe niet te verbazen, maar anderzijds is het nog maar zeer de vraag of dit voor de toekomst van Ethereum wel zo gunstig is. Het TRON netwerk wordt algemeen namelijk aanzien als één van de belangrijkste concurrenten voor Ethereum. Dit niet in het minst omdat ze over een aanzienlijk grotere hoeveelheid distributed app gebruikers beschikt. TRON dApps worden dagelijks door duizenden gebruikers gebruikt terwijl Ethereum ergens rond een paar honderd gebruikers blijft steken. Op dit vlak heeft TRON dus duidelijk (aanzienlijk) betere papieren.

Samenwerking kan groot potentieel met zich meebrengen

Alles bij elkaar gezien moet het wel gezegd dat Sun een punt heeft wanneer hij zegt dat een samenwerking tussen de ontwikkelaars van beide platformen een positieve impact kan hebben op de industrie in totaliteit. Hoe dit precies zal gaan uitpakken en op welke vlakken de samenwerking precies zal ontstaan zal de toekomst echter duidelijk moeten maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo