JP Morgan zal als eerste Amerikaanse bank ooit een eigen cryptocurrency lanceren. Dit nieuws werd de wereld ingestuurd door CNBC. Dit nieuws kan op z’n zachtst gezegd als erg verrassend worden aanzien. Dit niet in het minst omdat ‘Jamie Dimon‘, de CEO van JP Morgan Chase zich in het verleden reeds meermaals zeer negatief heeft uitgelaten over cryptocurrencies en Bitcoin. De JPM Coin wordt een token die zal worden ingezet voor grootschalige transacties. De token zal bovendien worden gebruikt binnen het netwerk van JP Morgan met haar bestaande klanten. Bovendien werd eveneens bekend gemaakt dat de token een directe link zal hebben met de Amerikaanse dollar. Het is dan ook zo goed als zeker dat het zal gaan om een zogenaamde stablecoin.

Wellicht geen listing op exchanges

Bovenstaande geeft reeds aan dat de JPM Coin wellicht in het bijzonder en uitsluitend zal worden ingezet binnen het platform van JP Morgan. Het lijkt dan ook niet de bedoeling te zijn dat de coin aan de massa zal worden aangeboden. Ook een listing op de bekende cryptocurrency exchanges lijkt er dan ook wellicht niet in te zitten. In principe spreekt het voor zich dat elke partij over de mogelijkheid beschikt om een blockchain met een bijbehorende cryptovaluta te creëren. Dit gezegd zijnde is het echter zo dat de coin van JP Morgan aan verschillende, specifieke eisen moet weten te voldoen. Zo moeten er niet alleen razendsnel transacties uitgevoerd kunnen worden, daarnaast moet er ook nog eens sprake zijn van een verzekering tegen volatiliteit.

Nog geen exacte technologie bekend gemaakt

Tot dusver heeft JP Morgan nog geen concrete informatie bekend gemaakt met betrekking tot de technologie achter de token. Bovendien is het ook nog niet bekend of ze gebruik zal gaan maken van één van de publiekelijk beschikbare blockchains die er op de markt zijn terug te vinden. Umar Farooq, het hoofd van blockchain projecten bij JP Morgan is aangesteld als verantwoordelijke voor de creatie van de gespecialiseerde asset. Het is de bedoeling van JP Morgan om een oplossing te realiseren voor het uitvoeren van directe betalingen waarbij de gelden ook meteen beschikbaar zijn zonder dat ze door de verschillende banksystemen moeten worden gestuurd.

Niet in zee met Ripple of Stellar

In principe zijn er op de markt reeds verschillende cryptocurrencies terug te vinden die zich specifiek richten op de realisatie van een systeem voor cross-border payments. Het gaat hierbij natuurlijk om de gecentraliseerde cryptovaluta XRP (van Ripple) evenals de XLM-token van Stellar. Het belangrijkste probleem voor een partij als JP Morgan is wellicht dat beiden er om bekend staan op dit ogenblik over een hoge volatiliteit te beschikken. Het spreekt voor zich dat dit een eigenschap is welke JP Morgan graag koste wat het kost zal willen voorkomen.

Een bijzondere gebeurtenis in cryptoland

Hoe je het ook draait of keert en hoe het project er uiteindelijk precies uit zal komen te zien, het feit dat een partij als JP Morgan er voor kiest om uit te pakken met een eigen cryptovaluta biedt voor de markt in haar totaliteit een interessant perspectief. Het is nu vooral uitkijken naar het moment waarop er meer nieuws zal worden bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.