Het in Japan gevestigde internetbedrijf GMO Internet heeft bekend gemaakt dat het haar werknemers de mogelijkheid wil bieden om hun loon te ontvangen in Bitcoin. Ondanks het feit dat dit uiteraard geen verplichting is wordt er toch reeds gretig gebruik gemaakt van deze optie. Naar schatting zouden reeds meer dan 4.000 medewerkers van het bedrijf te kennen hebben gegeven hun loon vanaf februari 2018 graag in Bitcoin te willen ontvangen. Het bedrijf hoopt er op deze manier voor te zorgen dat het gebruik van de cryptomunt in Japan nog een extra boost krijgt.

Het probleem met het uitbetalen van loon in Bitcoin is toch de volatiele koers van de Bitcoin. Kies je ervoor om je salaris in Bitcoin te ontvangen, dan kan een koersschommeling van 10% toch een aardige aanslag op je wallet en dus je salaris zijn.
Maar het is uiteindelijk een goede ontwikkeling dat bij een bedrijf als GMO Internet, een groot gedeelte van de werknemers, uitbetaling in Bitcoin als een serieuze optie ziet.
Het bewijst maar eens temeer dat cryptocurrencies een serieuze plaats zullen innemen in de toekomst, en dat het betaalsysteem aan verandering toe is.
Ben benieuwd wat de status zal zijn in 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *