IOTA heeft bekend gemaakt dat het een nieuwe overeenkomst heeft afgesloten met één van ‘s werelds bekendste ontwikkelaars van hardware wallets, namelijk ‘Ledger’. De IOTA technologie zal worden geïntegreerd in de Ledger hardware wallet waardoor gebruikers van het systeem de mogelijkheid krijgen om hun private key informatie in het toestel op te slaan. Op deze manier wordt het achter verschillende lagen van beveiliging gestopt waardoor ze optimaal kan worden beschermd tegen hackers.

“Het voorzien van de hoogst mogelijke mate aan beveiliging en kwaliteit is de belangrijkste focus van zowel Ledger als IOTA”, aldus Eric Larchevêque, de CEO van het bedrijf Ledger. De samenwerking tussen de beide teams heeft er voor gezorgd dat er niet alleen een zo veilig mogelijke, maar ook een kwalitatieve oplossing wordt geboden voor investeerders die willen participeren in IOTA voor de lange(re) termijn. Ledger voegde er finaal nog aan toe dat het bijzonder tevreden is om een kwalitatief project als IOTA toe te kunnen voegen aan haar platform.

Problemen met wallets in het verleden

IOTA heeft gedurende een niet onaanzienlijke periode te kampen gehad met problemen voor wat het gebruik van een kwalitatieve wallet betreft. Het was opvallend dat er, zelfs tijdens het hoogtepunt van de markt eigenlijk geen honderd procent betrouwbare wallet op de markt was terug te vinden. Omwille van deze reden kozen mensen er vaak gedurende lange tijd voor om hun tokens gewoon op de exchange te laten staan, iets wat uiteraard geen honderd procent goed idee is voor de lange(re) termijn.

Inmiddels heeft de recessie waarin de cryptomarkt zich bevindt ook een impact gehad op de kostprijs van de MIOTA-token. De prijs kende dan ook een terugval van 5,23 Amerikaanse dollar in december naar ongeveer 0,48 dollar op moment van schrijven. Ondanks de aanzienlijk lagere koers wordt IOTA nog steeds aanzien als één van de potentieel interessantste projecten welke er op de cryptomarkt zijn terug te vinden. Ze staat op dit ogenblik ook nog steeds op de twaalfde plaats van meest waardevolle cryptocurrencies.

Inzet van de Tangle data structuur in het ‘Internet of Things’

De prijs van de token van IOTA lijkt zich te hebben gestabiliseerd rond de 0,48 Amerikaanse dollar. Een opwaartse beweging wordt in principe vooral verwacht op het ogenblik dat de Tangle data structuur zal worden toegevoegd aan het Internet of Things. Het feit dat er zo’n grote vraag was vanuit de community van IOTA naar de ondersteuning door een hardware wallet zorgt er voor dat het vermoeden bestaat dat een grote groep investeerders van plan is om hun MIOTA-tokens voor een langere periode vast te houden. Er heerst dus nog steeds een positief sentiment met betrekking tot een mogelijke opwaardering van de huidige koers in de toekomst.

73 procent MIOTA trades op Binance

Wanneer we verder kijken en dieper ingaan op de handel in MIOTA wordt duidelijk dat zomaar even ongeveer 73 procent van alle handelsactiviteit plaatsvindt op de exchange Binance. Anderzijds is het ook zo dat op Bitfinex het handelspaar met de USDT-token van Tether een bijzondere populariteit geniet. Ondanks het feit dat het aanbieden van een handelspaar met fiat-geld een cryptocurrency vaak een extra duwtje in de rug kan geven is dat tot op moment van schrijven helaas nog niet het geval geweest voor IOTA. Net zoals het merendeel van de andere cryptocurrencies blijft ze dan ook min of meer haar huidige koers aanhouden. Benieuwd of de ondersteuning van de Ledger wallet daar nu reeds enigszins de nodige verandering in kan brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *