Informatie over Ripple kun je lezen op cryptobeginner.nlSinds de Ripple koers haar hoogtepunt bereikte op 4 januari 2018 (3,81 Amerikaanse dollar) heeft ze een significant verlies opgetekend. Op vandaag mag er dan wel sprake zijn van een stijging van 7,96 procent, de koers blijft hangen rond de 1,29 Amerikaanse dollar. Over de voorbije 7 dagen piekte de koers nog tot 1,49 Amerikaanse dollar op 21 januari. Haar dieptepunt kende ze op 26 januari toen de koers de 1,14 Amerikaanse dollar aantikte.

Ondanks kleine positieve correcties hier en daar blijft het frappant om te zien dat Ripple een significant verlies heeft geleden en dat ondanks toch enkele prima berichten. Zo was er niet alleen het nieuws dat MoneyGram Ripple gaat gebruiken, daarnaast hebben ook enkele grote Zuid-Koreaanse banken aangegeven het platform toe te gaan passen. Deze aankondigingen zijn uiteraard positief, maar het spreekt voor zich dat het nog even duurt vooraleer ze daadwerkelijk in de praktijk worden omgezet. Wellicht knelt net hier het schoentje.

Het gebruik van Ripple in de praktijk

Ondanks het feit dat verschillende partijen hebben aangegeven dat ze interesse hebben in het gebruik van het Ripple platform is dat in de praktijk op moment van schrijven nog niet zo. De algemene verwachting is dat dit in het begin van de maand februari gaat veranderen. Mocht dat inderdaad het geval zijn en alles blijkt in de praktijk goed uit te pakken kan dit de Ripple koers zeker en vast een stevig duwtje in de juiste richting geven. Anderzijds moet het gezegd dat dit een vrij experimenteel project is waardoor de kans ook nog altijd bestaat dat het fout loopt en de vooropgestelde verwachtingen niet kunnen worden waargemaakt. Mocht dit scenario zich voltrekken, dan zal dit er voor zorgen dat de Ripple koers of rond haar huidige niveau zal blijven hangen of kan het zelfs nog meer druk op de ketel zetten. De maand februari zou er dus zomaar reeds op of er onder kunnen zijn voor Ripple.

Koersen van Ripple (XRP) vind je op cryptobeginner.nl

Ripple kopen?

Het gecentraliseerde karakter waar Ripple over beschikt is reeds meermaals voer geweest voor (heftige) discussies. Volgens heel wat experts druist het platform dan ook in tegen alles waar cryptocurrencies voor staan. Of dat nu al dan niet correct is om te concluderen laten we in het midden, maar feit is wel dat Ripple als platform een zeer mooi potentieel met zich meebrengt. Daarnaast kunnen we ons niet van de veronderstelling ontdoen dat net het gecentraliseerde karakter van Ripple naar de toekomst toe nog een niet onbelangrijke troef kan blijken te zijn. Het feit dat de Ripple koers inmiddels als dusdanig is teruggevallen biedt dan ook zeker heel wat interessante perspectieven. Mocht alles in februari en in de daarop volgende maanden goed uitpakken is het zomaar mogelijk dat we tegen het einde van het jaar een significant hogere waarde voor Ripple gaan zien. Volg dus op cryptobeginner.nl of herstel Ripple koers inzet!


Wil jij graag jouw voordeel kunnen doen met de huidige, lage Ripple koers? In dat geval is het mogelijk om zeer eenvoudig een account aan te maken bij LiteBit. Hier kan je vervolgens zowel met iDeal (Nederland) als met Bancontact (België) een storting uitvoeren waardoor je meteen kan beginnen met handelen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.