Crypto-ondernemer en hedgefonds manager Jeremy Gardner zegt dat de cryptocurrency plannen van Facebook geen bedreiging vormen voor de Bitcoin-gemeenschap.
Hij is zelfs van mening dat het een enorm positief effect heeft op crypto. Tijdens de ELEV8-conferentie zei Gardner: “Dit is misschien wel de grootste hausse ooit voor crypto … Ik voorzie dat het een positief effect zal hebben op korte termijn. De beste manier om hier mee om te gaan is waarschijnlijk om een beetje meer Bitcoin te bezitten en ‘long’ te gaan.”

Het komt, zoals New York Times-journalist Nathanial Popper onthulde, omdat Facebook $ 1 miljard durfkapitaal zoekt om zijn cryptocurrency-project te financieren.

Facebook streeft naar $ 1 miljard durf-kapitaal voor zijn cryptocurrency.

New York Times-journalist Nathanial Popper onthulde maandag dat Facebook naar verluidt $ 1 miljard aan gelden zoekt om zijn Facebook-munt te ondersteunen.
Volgens Popper is het geld bedoeld om de cryptocurrency van Facebook te voorzien van een ‘back-up’, op dezelfde manier als andere ‘stablecoins’ worden ondersteund door echte dollars op een bankrekening.

Facebook’s cryptocurrency: “Eigenlijk een hele grote deal”

Er is veel kritiek geuit op Facebook en anderen voor het verstoren van de crypto-party. Maar er is een groeiende groep die overtuigt is dat de cryptocurrency van Facebook geen bedreiging vormt voor Bitcoin.

Zoals Kik-oprichter Ted Livingston uitlegt, gaat Facebook niet op zoek naar Bitcoin. Het gaat de dollar achter na. Livingstone vertelt in zijn ‘Medium-post’: “We denken dat Facebook op weg is om de Amerikaanse dollar te vervangen als de wereldwijde reservevaluta.”

De cryptocurrency van Facebook wordt een ‘digitale dollar’, een stablecoin waarmee gebruikers gemakkelijk geld kunnen verzenden via de berichten-service. Het is vergelijkbaar met hoe WeChat betalen al werkt in China. Cruciaal is dat de ‘Facebook Coin’ goedkoop en snel geld-overmakingen over de hele wereld kan faciliteren.

“Dit is eigenlijk een hele grote deal. Eén die van groot belang kan zijn op persoonlijk en dagelijks niveau voor vele miljoenen mensen over de hele wereld” – Jon Evans van ‘Tech Crunch’.

FaceCoin: goed voor Bitcoin?

Gardner legt uit waar zijn “een zegen voor crypto” reactie op gebaseerd is en legt uit hoe Facebook Coin goed is voor Bitcoin.

“Stel je voor dat elke Facebook-gebruiker in de Verenigde Staten of in de wereld ineens deze cryptocurrency heeft … Laten we zeggen dat iedereen een paar dollar krijgt, maar ze hebben geen grote verbondenheid met Facebook of ze heb geen bankrekening. Dan kunnen ze de coin nu gaan verhandelen in een cryptocurrency-exchange. “

Gardner suggereert dat Facebook-gebruikers “Zuckbucks” kunnen gebruiken als een starter naar Bitcoin of andere cryptocurrencies. De verhandeling zou miljarden dollars kunnen injecteren in de bestaande cryptomarkt. We weten al dat Facebook met veel cryptocurrency-exchanges praat over het listen van zijn munt, mogelijk binnen de komende maanden.

Gardner heeft gelijk. Stel je voor dat 2 miljard Facebook-gebruikers, velen zonder traditionele bankrekeningen, onmiddellijk toegang krijgen tot cryptocurrency. Zoals Gardner zegt: “Ik kan op korte termijn alleen maar een netto-positief resultaat zien.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *