Elon Musk wordt dieper en dieper in de cryptocurrency wereld gezogen. Na de mysterieuze tweet van gisteren, die simpelweg ‘Ethereum’ was, vroeg de leider van Tesla de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, om suggesties voor wat er zich op het blockchain-platform zou kunnen gaan ontwikkelen.

Buterin reageerde met een lijst van 13 wereldwijd gebruikte projecten voor cryptocurrency en blockchain-technologie. De lijst bevat alles: van betalen tot verzekeren en nieuwe wetgeving. Hier is de volledige lijst van Vitalik Buterin.

1. Een wereldwijd toegankelijk financieel systeem
Buterin benadrukt de meest voor de hand liggende gebruiksvorm van cryptocurrencies: financiële infrastructuur. De oprichter van Ethereum gaf als voorbeeld betalingen, acceptatie in winkels en verzekeringen. Verzekeringen kunnen bij de CEO van Tesla de aandacht trekken, want die kondigde onlangs een nieuw verzekeringsprogramma voor Tesla aan.

2. Optie “Aanmelden met Ethereum“
Buterin melde Musk dat Ethereum ook kan worden gebruikt om de alomaanwezige optie ‘Aanmelden met Facebook’ te vervangen. Hij zei dat het zou moeten worden vervangen door een “sign-in met Ethereum” knop om derde-partijen volledig te omzeilen.

3. Veilige en transparante registers
Naast financiële applicaties kan Ethereum ook worden gebruikt om gegevens veilig, en met betere transparantie vast te leggen en te laten zien.

4. Experiment met nieuwe vormen van bestuur en organisaties
Vitalik Buterin wees naar Moloch DAO – een “gedecentraliseerde autonome organisatie” die pioniert in een volledig gedecentraliseerde vorm van bestuur, uitgevoerd door ‘smart-contracts’.

5. Micro betalingen
Naast het wereldwijd toegankelijke financiële systeem, benadrukt Buterin specifiek de kracht van microbetalingen.

6. Markten voor persoonsgegevens
“Voor het bewaren van de privacy beschermende ‘machine-learning’ (je betaalt me ​​een X bedrag, ik laat je functie Y uitvoeren op mijn gegevens die door Z zijn bevestigd …)”

7. Spam preventie bij sociale netwerken

8. Micro-betalingsregelingen voor publishers van goede content
Buterin verwijst waarschijnlijk naar initiatieven zoals Steem, die schrijvers beloont voor het maken van content, en Brave die erop is gericht uitgevers te compenseren in plaats van reclame inkomsten.

9. Test-platformen voor nieuwe projecten
De oprichter van Ethereum wijst naar gedecentraliseerde markten zoals de uniswap exchange en nieuwe ideeën voor beveiligings-projecten.

10. Liefdadigheid-keurmerken voor donaties
In het verleden heeft Vitalik Buterin veel geschonken. Ethereum kan helpen keurmerken te ontwikkelen die donaties erkennen.

11. Peer-to-peer platformen voor internet-verbindingen

12. Identiteit, status- en kredietsystemen
Specifiek, identiteitssystemen voor mensen zonder toegang tot hulpbronnen, zoals vluchtelingen.

13. Gedecentraliseerde DNS-alternatieven
Domeinnaam-servers zijn ongelooflijk afhankelijk van gecentraliseerde systemen. Gedecentraliseerde alternatieven zoals ens-domeinen zijn aantoonbaar democratischer en veiliger.

Elon Musk’s interesse in cryptocurrencies

Het is niet de eerste keer dat Elon Musk zich bezighoudt met de crypto-community op Twitter. Hij werd al de ‘CEO van Dogecoin’ genoemd,  voordat hij deze coin tot zijn favoriete cryptocurrency verklaarde. Musk melde later dat hij graag deze CEO-titel wilde veranderen en deed dit op zijn Twitter-account zelf als ‘Voormalig CEO van Dogecoin’.

Zet Elon Musk Ethereum prijs in beweging?

Musk’s nieuwste Twitter activiteiten lijken de prijs van ETH de afgelopen periode met 3,25 procent te hebben verhoogd. Zoals Ethehub-ontwikkelaar Anthony Sassano opmerkte, schoot ook de zoekinteresse in Ethereum omhoog in de uren na de tweets van Musk. Dat Elon Musk dus een crypto fan is blijkt wel, maar een persoon als hij blijft toch belangrijk om crypto onder de aandacht te brengen van ‘Jan Modaal’. Hij is uiteindelijk toch een VIP op diverse gebieden. Nu is het alleen nog afwachten of Elon Musk de Ethereum blockchain voor zijn Tesla of SpaceX zal gaan gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *