Nadat eerder Binance en Shapeshift er voor hebben gekozen om Bitcoin SV te delisten volgt er nu nog een andere exchange. Ook Kraken heeft er nu voor gekozen om het project niet langer te ondersteunen. De motivatie om de coin te delisten komt er na een stevige uithaal van de Bitcoin SV community richting gebruiker @Hodlonaut. Er werd getracht om de identiteit van de gebruiker te achterhalen zodat Dhr. Craig Wright hem kon aanklagen voor het betwisten van de claims dat Wright de echte Satoshi Nakamoto zou zijn.

Ontevredenheid bij Calvin Ayre

Ondanks het feit dat dus meer cryptocurrency exchanges het voorbeeld van Binance en Shapeshift lijken te zullen volgen is het zo dat niet iedereen het met de delisting eens blijkt te zijn. Zo was er bijvoorbeeld de oprichter van Coingeek, namelijk Calvin Ayre welke vrij hard uithaalde richting Binance. Hij liet dan ook het volgende optekenen:

“Binance is bang van Bitcoin SV omdat het op technisch vlak superieur is ten opzichte van de platformen die het gebruikt. Door het project op deze manier aan te vallen zullen exchanges echter geconfronteerd worden met een globale regulering”.

Ayre heeft bovendien ook verzocht om een ‘class action lawsuit’ op te starten tegen Kraken voor het sluiten van de wallets voor geldopvragingen. Dit betekent volgens Ayre dat de exchange zich schuldig maakt aan het achterhouden van een potentieel waardevolle digitale asset. Het laten staan van uw BSV-tokens bij exchanges is bijzonder risicovol geworden. Op het ogenblik dat een exchange er voor kiest om een token te delisten kan dat er namelijk voor zorgen dat u niet meer bij uw fondsen kan. Op moment van schrijven is het bijvoorbeeld niet bekend wanneer Kraken het voor haar gebruikers mogelijk zal maken om hun tokens te verhandelen of uit de exchange op te nemen.

Bitcoin SV toch 3,34% in het groen

Het feit dat de token van Bitcoin SV door steeds meer (toch niet onbelangrijke) cryptocurrency exchanges wordt gedelist heeft gezorgd voor een sterke terugval voor wat de waarde van de token betreft. Op moment van schrijven kost één BSV-token dan ook nog slechts 58,13 Amerikaanse dollar. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat de token over de voorbije 24 uur een meerwaarde laat optekenen van 3,34 procent. Dit echter waarschijnlijk hoofdzakelijk omwille van het algemeen positieve sentiment dat heerst binnen de cryptomarkt. Er wordt dan ook verwacht dat de waarde van de token in de komende periode wellicht nog verder zal wegzakken.

SBI Virtual Currency gaat Bitcoin Cash delisten

Ondertussen komt er ook nog nieuws uit vrij onverwachte hoek. Dit nieuws richt zich niet op Bitcoin SV, maar wel op Bitcoin Cash. Eén van de grootste Japanse exchanges, namelijk ‘SBI Virtual Currency’ heeft namelijk bekend gemaakt dat het als reactie op de delisting van Bitcoin SV door verschillende cryptocurrency exchanges Bitcoin Cash uit haar aanbod zal schrappen. Officieel zou de delisting er komen omwille van de risico’s evenals de mogelijke instabiliteit waar gebruikers van Bitcoin Cash mee geconfronteerd zouden kunnen worden. Zowel Bitcoin SV als Bitcoin Cash worden door heel wat investeerders in crypto allebei aanzien als frauduleuze projecten. Toch lijkt Bitcoin Cash het voordeel van de twijfel te krijgen bij het merendeel van de cryptocurrency exchanges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *