Velen vragen zich af wanneer de volgende grote Bitcoin-rally weer zal plaatsvinden. Met een stand van $ 20.000, maar liever meer….. De voorspellingen van 250k tot een miljoen komen dagelijks voorbij. Er is natuurlijk wel iets nodig om deze koersstijging te triggeren, en het antwoord zou kunnen zijn ‘pensioenvermogen’. Zodra gepensioneerden en pensioenbeleggers op grote schaal vermogen gaan stoppen in Bitcoin, dan komt er een heel groot bedrag de markt binnen.

Volgens een nieuw onderzoek uitgevoerd door een onderzoeksbureau welke werkt voor investeringsmaatschappijen in goud, zijn de meeste gepensioneerden in de VS bekend met Bitcoin en cryptocurrencies, maar zijn ze niet geïnteresseerd om te beleggen in deze beleggingscategorie. Meer dan 56 procent van de respondenten zei dat ze op de hoogte zijn van het bestaan ​​van Bitcoin, maar dat ze niet hebben overwogen er in te investeren. Er was zelfs een groep van 32,9 procent die heeft gezegd dat ze niet op de hoogte zijn van deze beleggingscategorie.

Op basis van de officiële gegevens die zijn verstrekt door de Amerikaanse overheid, zijn er ongeveer 47,8 miljoen gepensioneerden in de Verenigde Staten en het blijft een grote markt voor verschillende activa-klassen, waaronder edelmetalen.

Waarom je oma niet geïnteresseerd is in Bitcoin

Het onderzoeksbureau zei dat gepensioneerden voortdurend op zoek zijn naar rendement-volle beleggingscategorieën om in te investeren, en dat de erkenning van cryptocurrency IRA’s door de Internal Revenue Service (IRS) kan worden beschouwd als een indicator van de stijgende vraag naar crypto-activa door houders van pensioenrechten.

“Gepensioneerden zijn altijd geïnteresseerd in alternatieve activa die kunnen helpen hun portefeuille te diversifiëren tegen marktfluctuaties. De goedkeuring van de IRS van cryptocurrency IRA’s, is een indicatie dat gepensioneerden in toenemende mate geïnteresseerd zijn in het opnemen van enkele cryptocurrencies in hun pensioenrekeningen,” aldus de onderzoekers. Zelfs als Bitcoin wordt beschouwd als een uitvoerbaar alternatief voor activa, zoals goud dit ook is, is het voor gepensioneerden moeilijk om erin te investeren vanwege de technologische grenzen.

Vaak kopen beleggers crypto-activa via gereguleerde beurzen zoals Coinbase, Gemini en Kraken in de VS. Maar vanwege de strikte wetgeving moeten beleggers een streng verificatieproces (know your customer (KYC)) ondergaan. Na dit langdurige proces moeten beleggers geld van hun bankrekeningen naar de exchange verplaatsen, waarbij de meeste exchanges deze diensten online willen afhandelen.

Het hele proces kan omslachtig zijn voor gepensioneerden en oudere beleggers, en totdat het proces zo eenvoudig kan zijn als het kopen van aandelen via een bedrijf als DeGiro, is beleggen in de de cryptocurrency markt waarschijnlijk niet simpel genoeg voor gepensioneerden.

Bitcoin moet zo makkelijk zijn als aandelen

Toen hij eind 2018 in het blad ‘Fortune’ een interview gaf over zijn voornemen om Bitcoins naar voren te brengen, verklaarde de voorzitter van de NYSE (New York Stock Exchange), Jeff Sprecher, dat Bitcoin nog geen goede marktstructuur heeft.

Hij zei in dit interview: “Bitcoin heeft geen goede marktstructuur. Zelfs voor Bitcoin berekenen verschillende exchanges veel verschillende prijzen. En je kunt tot wel maximaal 6% betalen op een spread om dollars te wisselen voor Bitcoin, wat betekent dat Bitcoin met 6% moet stijgen voordat je break-even draait. “

Sprecher meldt ook dat in de toekomst, vermogensbeheerders en financiële instellingen valuta’s zoals Bitcoin gaan gebruiken die millennials vertrouwen, om een ​​beroep te doen op de jongere generatie. “Millennials vertrouwen de traditionele financiële instellingen niet. Om hun vertrouwen te winnen, kunnen banken, makelaars en vermogensbeheerders een valuta gebruiken waar millennials in geloven, zoals Bitcoin. Het gebruik van digitale valuta zorgt voor veel rumoer, “ voegde Sprecher eraan toe.

Als vermogensbeheerders met succes een solide marktstructuur voor Bitcoin kunnen creëren zoals Sprecher suggereerde, kunnen meer pensionado’s en beleggers, die eerder afhoudend stonden ten opzichte van beleggen in Bitcoin, deze activa-klasse toch interessant gaan vinden.

Al met al lijkt het, of het succes van Bitcoin met betrekking tot massa-adoptie en prijsstijging, samenhangt met de acceptatie in de wereld van de pensioenen. Welke natuurlijk een heel groot vermogen beheerd. Stappen zij in, dan komt er een stortvloed aan vermogen de markt binnen. Volgens sommigen zou ook het pensioen probleem met betrekking tot dekking opgelost kunnen worden indien pensioenfondsen gaan beleggen in Bitcoin. Lees hiervoor ons artikel over Anthony Pompliano. Maar aangezien de ‘oude en nieuwe wereld’ soms moeilijk bij elkaar kunnen komen, zal dit nog wel enige tijd duren. Wij van cryptobeginner.nl houden u op de hoogte! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *