De recente listing van Cosmos (ATOM) op Binance heeft een mooie meerwaarde met zich meegebracht voor de Cosmos (ATOM) koers. De listing zorgde dan ook voor een plotse toename in volume waardoor de waarde van de ATOM-token in 24 uur tijd zo’n 14 procent de lucht in schoot. De voorbije weken hebben verschillende grote exchanges er voor gekozen om de ATOM-token te listen, maar vooral de zero-fee listing van Binance heeft de asset een stevig duwtje in de rug gegeven. Het is nu echter maar de vraag of de token het positieve momentum kan vasthouden. De algemene verwachting is immers dat haar koers zomaar terug kan afzwakken.

Eén van de meest lucratieve ICO’s van 2017

In eerste instantie staat Cosmos natuurlijk bekend als één van de meest lucratieve ICO’s die werden georganiseerd in het jaar 2017. De prijs per token bedroeg toen 0,10 dollar. Ondanks het feit dat er duidelijk heel wat (hernieuwde) interesse is voor het project stellen veel (potentiële) investeerders zich ook de vraag of de recente rally wel daadwerkelijk het gevolg is van de kwaliteit van het project of niet. Op Twitter durft men zelfs de vraag te stellen of het project mogelijks niet is overhyped. 

Gratis listing op Binance 

De listing van de ATOM-token op het Binance platform is er één die bijzondere aandacht heeft weten te triggeren. Dit heeft alles te maken met het feit dat de listing er is gekomen op vraag van de Binance CEO ‘Changpeng Zhao’ zelf. Hij vond dat de ATOM-token een listing verdiende op Binance omdat het project over een solide track record beschikt. In het bijzonder het doel dat ze voor ogen heeft om een verbeterde schaalbaarheid te realiseren door middel van zogenaamde ‘sharding’ viel bij de CEO in goede aarde. 

Actieve handel op nieuwe exchanges 

Verschillende nieuwe exchanges die er voor hebben gekozen om de ATOM-token te listen zien meteen een behoorlijk volume gerealiseerd worden. Het gaat hierbij niet alleen om Binance, maar ook om kleinere partijen zoals bijvoorbeeld Hotbit evenals Bibox. Ook oudere markten waar de token reeds langer bij gelist staat zien een aanzienlijk hoger handelsvolume gerealiseerd worden. Het gaat hierbij niet alleen om Huobi, maar ook om OKEx. Op moment van schrijven behoort ATOM ook niet tot de meest actieve assets op Binance. Ze vertrouwt dan ook vooral op de handel die wordt gerealiseerd bij de verschillende niche exchanges. ATOM is eveneens terug te vinden in de listing bij Poloniex. Bij deze partij is vooral het handelspaar met Tether (USDT) van belang. 

15de plaats in listing op CoinMarketCap 

De ATOM-token van Cosmos kan op extra aandacht rekenen vanuit de community omdat ze inmiddels ook flink is gestegen in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld. De recente piek heeft de token immers naar de vijftiende plaats in de CoinMarketCap listing gestuwd. Nu is het vooral de vraag of de token de recente prijsstijgingen zal weten vast te houden. Het gebeurt niet zelden dat een asset die bijvoorbeeld wordt gelist bij Binance een tijdelijke pump ondervindt, maar vervolgens terug afzwakt. Het zal voor Cosmos dan ook vooral zaak zijn om het positieve sentiment vast te houden en investeerders te blijven overtuigen. Of ze daar ook daadwerkelijk in zal slagen zal de nabije toekomst duidelijk moeten maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *