In het verleden werd er reeds verschillende keren melding gemaakt van het feit dat de XRP-token toegevoegd zou worden op het Coinbase platform. Jammer genoeg bleek het telkens om onjuiste informatie te gaan. Daar blijkt nu echter verandering in te komen. Coinbase heeft namelijk bevestigd dat Ripple’s XRP-token beschikbaar wordt gesteld aan een beperkt aantal traders door middel van het Coinbase Pro platform. Specifiek werd er in de kennisgeving het volgende aangegeven:

“Na 10am op 25 februari 2019 zullen we beginnen met het accepteren van XRP-stortingen naar Coinbase Pro. We beginnen met het accepteren van stortingen voor een periode van 12 uur vooraleer we de volledige handel in XRP open gaan zetten”, aldus Coinbase op hun officiële blog.

In eerste instantie zal de handel in XRP op Coinbase Pro vooral mogelijk worden gemaakt voor traders uit het Verenigd Koninkrijk, de lidstaten van de Europese Unie, Canada, Singapore en Australië. Uiteraard wordt de handel ook geopend voor traders uit de Verenigde Staten. Enige uitzondering hierop vormt de staat New York omwille van de bijzondere regulering die daar van kracht is.

XRP, de cryptocurrency van Ripple

De XRP-token van Ripple kan in de praktijk worden gebruikt voor verschillende doeleinden. In eerste instantie wordt de asset gebruikt door het bedrijf ‘Ripple’, maar bovendien kan ze ook worden toegepast voor interbank transfers in oplossingen zoals bijvoorbeeld xRapid. De exacte rol van de XRP-token van Ripple dient in de praktijk eigenlijk nog te worden vastgesteld. Ondanks het feit dat Ripple inmiddels over een groot aantal overeenkomsten beschikt met diverse partners lijkt het gebruik van XRP daar geen directe betrekking toe te hebben. Dit is dan ook de belangrijkste zorg voor investeerders in de XRP-token. In principe kunnen de belangrijkste systemen van Ripple op vandaag namelijk uitstekend werken zonder dat ze daarvoor gebruik dienen te maken van deze token.

XRP ook weldra beschikbaar in particuliere exchange?

Ondanks het feit dat XRP nu dus beschikbaar is in het platform van Coinbase Pro is er nog geen duidelijke aanwijzing wanneer de token ook zal worden toegevoegd aan het particuliere platform. Dat ze zal worden toegevoegd staat vast, maar wanneer blijft nog maar zeer de vraag. Aan het einde van het jaar 2017 en aan het begin van 2018 werd een listing bij Coinbase nog aanzien als een cruciale factor om de prijs van Ripple’s XRP-token boven een waarde van 5 dollar te kunnen liften. De impact zal bij een listing op Coinbase op vandaag uiteraard wat bescheidener zijn. Toch neemt dit niet weg dat het (geen garanties) een mooie meerwaarde met zich mee zou kunnen brengen voor de XRP-token.

Beschikbare handelsparen op Coinbase Pro

Er worden op Coinbase Pro verschillende handelsparen aangeboden voor wat de handel in XRP betreft. In eerste instantie zou het daarbij gaan om de handelsparen XRP/USD en XRP/EUR, maar daarnaast behoort uiteraard ook XRP/BTC tot de mogelijkheden. Op dit ogenblik is het vooral Binance welke een belangrijke partij is voor Ripple’s XRP. De BTC en Tether (USDT) handelsparen zijn samen goed voor zomaar even 31 procent van alle trades.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo