De Oostenrijkse broker Bitpanda heeft bekend gemaakt dat het meer stablecoins toe zal gaan voegen aan haar platform. Enkele dagen geleden koos de broker er reeds voor om de stablecoin Tether (USDT) op te nemen in haar aanbod. Naar aanleiding van het toevoegen van de USDT-token werd door Bitpanda het volgende bericht de wereld ingestuurd:

“We hebben onze eerste stablecoin toegevoegd! Vanaf nu is het dan ook mogelijk om stortingen, transacties en trades uit te voeren met Tether op Bitpanda. De toevoeging van een stablecoin betekent een eerste, belangrijke stap richting het uitbreiden van onze diensten buiten cryptocurrencies”.

Tether is goed voor 98% van totale volume van stablecoins

Op moment van schrijven blijft de USDT-token van Tether veruit de belangrijkste stablecoin op de markt. Haar aandeel binnen het segment van de stablecoins bedraagt dan ook zomaar even 98 procent. Kleinere stablecoins mogen dan wel een toename zien van hun aantal tokens, ze zorgen vooral voor onderlinge concurrentie. Buiten de USDT-token van Tether zijn het vooral Paxos Standard (PAX) evenals TrueUSD (TUSD) die een aanzienlijke volume weten te realiseren. De populariteit van deze stablecoins lijkt wel in een stijgende lijn te zitten waardoor ze op een zeker moment wellicht toch zullen gaan knagen aan het marktaandeel van Tether.

Denkt Bitpanda ook aan DAI?

Op moment van schrijven is het nog een beetje onduidelijk of Bitpanda alleen maar interesse heeft in het toevoegen van met de dollar gelinkte stablecoins of ze bijvoorbeeld ook denkt aan de DAI-token, een algoritmische stablecoin die wordt ondersteund door Maker (MKR). Van zodra er hier meer over bekend wordt gemaakt leest u dit uiteraard hier op Cryptobeginner.nl!

Twijfels over USDT-token blijven bestaan

Ondanks het feit dat Tether duidelijk de belangrijkste stablecoin is op de markt blijft het toch nog steeds zo dat er heel wat twijfels bestaan over het project. Zo liet de uitgever van de stablecoin recent nog optekenen dat de tokens niet alleen zijn gedekt door cash dollars op de bank. Ook cash gerelateerde assets zouden verbonden zijn aan het project. Ondanks het feit dat dit op zich geen verschil zou uitmaken voor de ingedekte waarde doet deze uitspraak toch het scepticisme over het project terug toenemen.

Directe uitbetaling van USDT in euro’s en dollars

Bitpanda maakt het voor haar klanten nu mogelijk om de USDT-token van Tether meteen in te wisselen of te verhandelen tegen euro’s en dollars. Op deze manier wil de broker er voor zorgen dat haar gebruikers die een deel van hun winsten uit crypto hebben omgezet in USDT over de mogelijkheid beschikken om deze gelden eenvoudig uit te laten betalen. Bovendien maakte Bitpanda recent ook bekend uit te pakken met een gloednieuwe spaarservice. Deze moet het voor haar klanten van de cryptocurrency broker mogelijk maken om automatische aankopen in te plannen voor bepaalde cryptocurrencies.

“Cryptocurrencies zijn hier om te blijven”

Ondanks het feit dat het verse kapitaal dat in crypto vloeit door de huidige berenmarkt een stevige opdoffer heeft gekregen moet het wel gezegd dat de globale interesse in cryptocurrencies duidelijk terug aan het toenemen is. Regelmatig laat de markt ook mooie, extra stijgingen optekenen die niet alleen het gevolg zijn van positieve berichtgeving, maar ook van vers fiat-geld dat wordt geïnvesteerd. Bitpanda heeft dan ook laten optekenen dat “cryptocurrencies hier zijn om te blijven”. Vooraleer te investeren moet u er uiteraard wel steeds rekening mee houden dat crypto een zeer volatiele investering is en blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *