We moesten er even op wachten, maar de bekende cryptocurrency exchange Bitfinex lanceert officiële white paper voor haar geplande exchange token sale. De verkoop van de token moet uiteindelijk een bedrag van 1 miljard dollar zien op te halen voor de exchange. Meteen werd door de exchange ook aangegeven dat het van plan is om een dedicated platform op te zetten waarmee extra fondsen aangeworven kunnen worden door middel van vergelijkbare ‘initial exchange offerings’. Dit platform zou in principe volgende maand reeds beschikbaar moeten zijn. 

Private verkoop van LEO-token 

In eerste instantie lanceert Bitfinex een private sale voor het aan de man brengen van haar nieuwe LEO-token. Het is de bedoeling van deze private sale om een bedrag bij elkaar te krijgen van 1 miljard dollar in Tether’s USDT-token. De officiële white paper informatie welke nu bekend werd gemaakt vertoont echter enkele wijzigingen in vergelijking met de informatie die oorspronkelijk de wereld in was gestuurd. Zo zal de private verkoop niet worden afgerond op 10 mei, maar wel op 11 mei van dit jaar. Daarnaast lijkt het er ook naar uit te zien dat er niet noodzakelijkerwijs een publiekelijke verkoop zal volgen op het ogenblik dat het beoogde bedrag van 1 miljard dollar niet wordt gehaald. 

“Wanneer er voor minder dan 1 miljard aan USDT tokens worden verkocht tijdens de private token verkoop is het mogelijk voor de uitgever van de token om nadien de resterende tokens te verkopen op een tijdstip en een manier die hij geschikt acht, maar in lijn ligt met de geldende wetgeving”. 

“Eerste token sale voor derde partijen in juni 2019”

Meteen heeft Bitfinex eveneens laten optekenen dat het projecten vanaf de maand juni de mogelijkheid zal bieden om hun even token sale te lanceren op het platform. Op het ogenblik dat een project er in slaagt om succesvol het beoogde kapitaal op te halen op het platform zal de token direct worden gelist bij de twee exchanges. Bovendien zullen deelnemers aan de token sale ook meteen hun aangekochte tokens in hun exchange wallets ontvangen. De eerste token sale staat gelanceerd voor juni 2019. 

Gelicenseerde en gereguleerde security token exchange 

Tot slot heeft Bitfinex nog aangegeven dat het van plan is om een gelicenseerde evenals gereguleerde security token exchange te lanceren. Meteen liet de exchange wel optekenen dat deze dienst niet beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse klanten. De eigen LEO-token van Bitfinex zal uitgegeven worden door ‘Unus Sed Leo Limited’, een nieuw bedrijf waar Bitfinex moederbedrijf iFinex uiteraard de eigenaar van is. 

Reputatie van Bitfinex heeft een stevige deuk gekregen 

Het is nu vooral afwachten hoe populair de token sale van Bitfinex in de praktijk blijkt te zijn. De exchange krijgt namelijk af te rekenen met heel wat controverse. Bovendien is het ook zo dat het vertrouwen in Tether‘s USDT-token een stevige deuk heeft opgelopen. Dit laatste is ook voor Bitfinex van groot belang gezien de nauwe band tussen beide partijen. Het is vooralsnog dus vooral afwachten tot 11 mei en dan meer bepaald tot op het ogenblik dat de concrete cijfers van de LEO token sale bekend worden gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *