Nu de maand oktober is gearriveerd kijkt iedereen in de cryptowereld toch een beetje in de richting van Bitcoin en of de virtuele munt de vooropgestelde verwachtingen voor deze maand en de rest van het jaar zal weten waar te maken of niet. Op moment van schrijven blijft de prijs van de BTC-token evenwel hangen rond de 6.500 dollar. De meest recente analyses lopen op z’n zachtst gezegd behoorlijk uiteen. Positieve analyses zien een mooie groei voor Bitcoin terwijl de meest negatieve een terugval verwachten tot 3.000 of zelfs 1.000 dollar. Welke analyse het uiteindelijk zal halen zal de (nabije) toekomst natuurlijk duidelijk moeten maken.

Hashrate terug op recordniveau

Bovenstaande zal bij heel wat lezers misschien wat hard binnenkomen, maar gelukkig kunnen we reeds een positieve indicator aanhalen. Het is namelijk zo dat de hashrate van Bitcoin terug is gestegen naar 57 EH/s. Hiermee haalt ze terug het recordniveau welke eerder ook aan het einde van de maand augustus werd gerealiseerd. Dit gezegd zijnde is het natuurlijk nog maar de vraag of de groei op vlak van mining zich nog verder zal weten door te zetten of niet.

Bitmain ziet terugvallende verkopen

Bitmain, de belangrijkste verkoper van zogenaamde ‘mining rigs’ heeft moeten vaststellen dat de bear market heeft gezorgd voor terugvallende verkoopresultaten. De komende maanden zullen belangrijk worden, niet in het minst omdat we zo langzaam maar zeker toewerken naar het jaareinde. Deze maanden zullen dan ook moeten aantonen of er sprake kan zijn van hernieuwd enthousiasme in niet alleen de marktprijs, maar ook de mining economie van Bitcoin. Dit is mogelijk, maar ook het omgekeerde scenario is een optie waarbij zowel de marktprijs van de BTC-token als de mining economie komen vast te zitten of afzwakken.

Weinig volatiele koers rond 6.500 dollar

Het moet gezegd dat er de laatste tijd vooral sprake is van heel wat pessimisme onder investeerders in Bitcoin. Zij zijn namelijk van mening dat de weinig volatiele koers op dit moment welke lijkt te stagneren rond de 6.500 dollar niet houdbaar is voor de langere termijn. Bovendien is er nog een andere enigszins negatieve factor die mee in overweging genomen dient te worden. Zo is er ook een stagnering van de zoekopdrachten naar Bitcoin. Deze stagnering geeft aan dat er op moment van schrijven nog steeds sprake is van een te beperkte interesse vanuit de mainstream. Dit ondanks het feit dat enkele specifieke altcoins (met Ripple op kop) de laatste tijd toch een zeer aantrekkelijke groei hebben weten te realiseren.

Vergelijking met oktober 2017

Ondanks het feit dat behaalde resultaten uit het verleden nooit een maatstaf zijn voor de toekomst kan het toch geen kwaad om regelmatig even achterom te kijken. Wanneer we terugblikken op oktober vorig jaar kunnen we vaststellen dat de koers toen rond de 4.400 dollar lag. Dit betekent dat er vergelijking met een jaar eerder op vandaag nog steeds sprake is van een mooie meerwaarde. Uiteraard valt deze enigszins in het niets wanneer we de meerwaarde afwegen ten opzichte van het begin van dit jaar. De grote vraag die iedereen zich nu stelt is of Bitcoin in het laatste kwartaal en dan vooral in de maand december een even indrukwekkende groei zal weten te realiseren als vorig jaar. Toen steeg de koers van Bitcoin op momenten met zomaar even meer dan 1.000 dollar per dag voor enkele dagen op rij. Ook op dit vlak geldt dat de komende maanden heel wat duidelijkheid zullen brengen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.