Changpeng Zhao, de CEO van Binance heeft bekend gemaakt dat haar platform van plan is om morgen zowel stortingen en opnames terug toe te staan. Transacties van en naar de exchange werden tijdelijk stopgezet omwille van een hack waarbij rond de 7.070 Bitcoin buit werden gemaakt. De tokens werden gestolen uit de hot wallets van de exchange en zouden naar schatting een totale waarde hebben gehad van meer dan 40 miljoen Amerikaanse dollar op het moment waarop de hack heeft plaatsgevonden. In een reactie stuurde de CEO het volgende bericht de wereld in: 

“Ons team maakt uitstekende vorderingen en heeft het volledige weekend doorgewerkt. In de voorbije dagen hebben we er voor gezorgd dat er enkele grote aanpassingen en verbeteringen zijn aangebracht aan de exchange. In het bijzonder werd er voor gekozen om een groot aantal extra veiligheidsmaatregelen in te bouwen. Meer details over de aanpassingen en verbeteringen zullen later gecommuniceerd worden.”

Hack op verschillende manieren uitgevoerd 

Inmiddels is het ook bekend dat de hack op verschillende manieren is uitgevoerd. Niet alleen zou er gebruik zijn gemaakt van een virus, daarnaast zouden de hackers ook phishing hebben toegepast. Uiteindelijk is men er in ieder geval in geslaagd om niet alleen een groot aantal 2FA codes, maar ook API keys buit te maken. Naar aanleiding van de hack werd er door Binance even overwogen om een rollback uit te voeren op de Bitcoin blockchain. De exchange is machtig genoeg om een dergelijke “friendly 51% attack” uit te voeren, maar heeft uiteindelijk besloten om dat niet te doen. Het uitvoeren van een rollback ligt gevoelig bij een groot deel van de community omdat het in gaat tegen de visie van Bitcoin en Satoshi Nakamoto. 

Reputatieschade

Dat Zhao er uiteindelijk voor heeft gekozen om de rollback niet plaats te laten vinden spreekt eigenlijk alleen maar in het voordeel van Binance. Verschillende partijen hadden reeds uitgesproken het idee van een rollback niet te waarderen. Bovendien is het ook nog maar zeer de vraag of de rollback succesvol zou zijn geweest. Blijft er natuurlijk ook nog de reputatieschade die de exchange op deze manier zou lijden. De manier waarop ze de hack tot dusver heeft aangepakt heeft er in ieder geval voor gezorgd dat investeerders het vertrouwen in Binance blijven behouden. Dit is ook terug te zien in de inmiddels alweer aardig gestegen koers van Binance Coin, de officiële token van de cryptocurrency exchange. 

Koers Binance Coin stijgt met meer dan 11%

Toen bekend raakte dat Binance gehackt was heeft dit logischerwijs meteen een directe impact gehad op de koers van de BNB-token. Ondanks het feit dat de koers van Binance Coin een terugval kende tot een waarde van minder dan 20 dollar bleef de schade eigenlijk opvallend beperkt. Op vandaag heeft de token naar aanleiding van het nieuws dat Binance morgen wellicht zowel inkomende als uitgaande transacties terug gaat goedkeuren een positieve groei laten optekenen. De koers steeg dan ook met 11 procent richting een waarde van 23,30 dollar. Het lijkt er dus eens temeer naar uit te zien dat Binance investeerders heeft weten te overtuigen. Uiteraard blijft het afwachten wat de koers zal doen wanneer morgen stortingen en opnames van de BNB-holdings bij de exchange terug verhandeld kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *