Binance, één van ‘s werelds grootste en dus belangrijkste cryptocurrency exchanges heeft bekend gemaakt dat ze nog een nieuwe stablecoin zal toevoegen aan haar listing. Het gaat deze keer om de stablecoin ‘USDC’. De bekendmaking zorgde voor een kleine meerwaarde voor de door de dollar ondersteunde USDC coin. Binance heeft er reeds voor gekozen om stortingen in USDC mogelijk te maken voorafgaand aan het openen van de markten. In eerste instantie zullen er twee verschillende handelsparen worden gelanceerd met USDC. Het zou hierbij gaan om een handelspaar met Bitcoin (BTC) evenals met Binance Coin (BNB).

Gevolg van succesvolle samenwerking tussen diverse exchanges

Naar aanleiding van de toevoeging van USDC op Binance werd er door de CEO, namelijk ‘Changpeng Zhao’ een bericht de wereld ingestuurd. In dit bericht stond te lezen dat de listing van USDC het gevolg is van een succesvolle samenwerking tussen meerdere exchanges. Hij noemde het een voorbeeld voor de volledige cryptomarkt. USD Coin is een project van het Amerikaanse bedrijf ‘Circle’ welke de eigenaar is van de bekende ‘Poloniex’ exchange.

Lichte stijging van 0,73%

Het spreekt voor zich dat we bij stablecoins nooit de extreem volatiele prijsbewegingen zien zoals dat wel vaak het geval is bij de andere cryptocurrencies. Toch liet USD Coin naar aanleiding van de bekendmaking van Binance een kleine stijging noteren. De koers van de munt steeg dan ook met 0,73 procent tot een waarde van 1,02 Amerikaanse dollar voor één token. De cryptovaluta wist uiteindelijk een handelsvolume over 24 uur te realiseren van een mooie 24,8 miljoen Amerikaanse dollar.

Ongeveer 78 procent van dat handelsvolume kwam op dat ogenblik weinig verrassend van de Poloniex exchange vandaan. Dit handelsvolume was goed voor een totale waarde van een slordige 17,8 miljoen Amerikaanse dollar. Circle heeft er inmiddels ook voor gekozen om meer handelsparen in het leven te roepen met de stablecoin ‘USDC’. Het gaat hierbij dan ook niet meer alleen om een handelspaar met BTC, maar ook met ETH, BCHSV, USDT, BCHAB evenals BCH.

Toenemende populariteit voor USDC

Het is opmerkelijk dat USDC in een razend tempo andere (nieuwe) stablecoins voorbij streeft in de Coinmarketcap index. Op moment van schrijven staat de cryptovaluta dan ook op plaats 49 met een marktwaarde van 145,5 miljoen Amerikaanse dollar. Het project heeft sinds haar lancering op de markt niet alleen Paxos Standard (PAX) voorbij gestoken, daarnaast liet ze inmiddels ook de Gemini dollar (GUSD) achter zich. PAX staat op dit ogenblik op de 51ste plaats in de index met een marktwaarde van 131,8 miljoen dollar. GUSD is terug te vinden ver achteraan de lijst op plaats 321. Haar marktwaarde bedraagt op dit moment dan ook slechts 14,5 miljoen dollar. Binance had er eerder reeds voor gekozen om ook Paxos Standard te listen. De exchange biedt dan ook verschillende handelsparen aan met deze stablecoin. Het gaat hierbij om handelsparen met BTC, ETH, USDT evenals BNB.

Nieuwe concurrentie voor Tether (USDT)

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat steeds meer exchanges waaronder ook Binance er voor kiezen om meer stablecoins te listen. Dit wijst er toch op dat het vertrouwen in de USDT-token van Tether afneemt. Hoe dan ook is het ook voor investeerders in cryptocurrencies altijd veiliger om hun portefeuille te kunnen spreiden over verschillende stablecoins. Gaat het dan onverhoopt fout met één van de tokens, dan is er nog niet meteen een man over boord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.