Cryptocurrency exchange Binance heeft bekend gemaakt dat het vandaag nog een zes à acht uren durende freeze van zowel stortingen, opnames als handelsactiviteiten zal toepassen. Nadat het laatste onderhoud is uitgebreid zal de exchange echter terug volledig haar deuren openen. Dit betekent meteen dat er een einde komt aan een opvallend korte periode na de recente hack. De hack zorgde er voor dat de exchange werd geconfronteerd met een verlies van zomaar even meer dan 7.000 BTC-tokens. Binance heeft verder laten optekenen dat het periodieke updates zal plaatsen op Twitter naarmate de opening vordert en dichterbij komt.
“Van zodra de upgrade is afgerond zullen we onze gebruikers de mogelijkheid bieden om gedurende 30 minuten orders te cancellen evenals deposits en opvragingen uit te voeren en eigenlijk gewoon alle andere functies te gebruiken die standaard beschikbaar zijn op ons platform”. Dit bericht verscheen alvast op Twitter naar aanleiding van de heropening. Het is opmerkelijk dat het sentiment van investeerders richting de exchange eigenlijk nauwelijks is veranderd. Normaal krijgt de reputatie van een cryptocurrency exchange wanneer deze is gehackt altijd een stevige deuk. Dat geldt echter niet voor Binance. Wellicht is dit ook wel te wijten aan de uitstekende en transparante manier waarop de exchange de hack heeft aangepakt.
Invloed van Binance binnen cryptomarkt blijft toenemen
Los van bovenstaande moet het ook gezegd dat de invloed van Binance binnen de cryptomarkt natuurlijk meer dan aanzienlijk te noemen is. Dit nog niet in het minst na de recente lancering van de Binance DEX. Daarnaast is er ook nog de Trust wallet wiens invloed binnen de markt eveneens stelselmatig verder toeneemt. Ook de reeks met IEO’s (Initial Exchange Offerings) heeft een extra boost gegeven aan het platform van de exchange. Het is in het verleden nog maar zelden gebeurd dat er een rally ontstond op de cryptomarkt in de nasleep van een hack. Toch is dat precies wat nu wel is gebeurd. De waarde van Bitcoin steeg inmiddels dan ook tot over de 8.000 dollar voor één BTC-token.
Eén van de grootste USDT-houders
Ondanks het feit dat Binance er in geslaagd is om het positieve sentiment binnen de markt vast te houden (of zelfs een extra boost te geven) blijft het een feit dat het oppassen is geblazen. Binance staat bijvoorbeeld bekend als één van de grootste houders van USDT-tokens. Hierdoor krijgt het onrechtstreeks ook af te rekenen met de zorgen die er toch wel bestaan met betrekking tot de nummer één stablecoin van de wereld. Mocht Tether nu vallen zou dat financieel een nog zwaardere klap zijn voor de exchange dan bij de recente hack het geval was. Inmiddels werd ook duidelijk dat Binance er voor heeft gekozen om haar USDT-holdings te versturen naar verschillende wallets. Tot voorheen was dat niet het geval. Toen waren alle USDT-tokens immers nog op één en hetzelfde adres terug te vinden.
Nog steeds één van de veiligste exchanges op de markt
De recente hack heeft dus duidelijk niet als gevolg gehad dat de reputatie van Binance ernstige schade heeft opgelopen. Het platform blijft dan ook nog steeds veruit één van de veiligste op de markt. Inmiddels heeft Binance haar gebruikers wel aangespoord om zowel hun wachtwoorden als hun 2FA-‘s te wijzigen. In het verleden ontstonden hacks en trading exploits op Binance namelijk vooral als het gevolg van gehackte, individuele accounts.