Fantastisch nieuws vandaag uit misschien wel enigszins onverwachte hoek. De telecom gigant AT&T heeft namelijk bekend gemaakt dat het betalingen voor haar diensten in cryptocurrencies gaat accepteren. Het gaat daarvoor gebruikmaken van de diensten van BitPay. Op moment van schrijven zou het alleen nog maar gaan om het betalen van de periodieke facturen. Dit betekent dat het aankopen van een telefoon of een ander toestel met cryptocurrencies nog niet mogelijk wordt. Dit gezegd zijnde liet het bedrijf in een verklaring optekenen dat steeds meer van haar klanten cryptocurrencies gebruiken. Het leek de provider dus een logische volgende stap om de digitale valuta’s te gaan accepteren. 

“We zijn continue op zoek naar mogelijkheden om onze diensten uit te breiden en / of te verbeteren. We hebben opgemerkt dat veel van onze klanten cryptocurrencies gebruiken. Omwille van deze reden zijn we dan ook tevreden om aan te kunnen kondigen dat we deze klanten vanaf nu de mogelijkheid kunnen bieden om de door hun geprefereerde betaalmethode te gebruiken”, aldus Kevin McDorman, de vice president van AT&T.

Een woordvoerder van AT&T liet het volgende optekenen naar aanleiding van de bekendmaking; “BitPay maakt het mogelijk om transacties met Bitcoin af te handelen voor verkopers. Het is op moment van schrijven ook één van de grootste betaalproviders van de wereld. Onze klanten maken gebruik van dit platform. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. Dit leek ons dan ook een logische volgende stap”.

Positief nieuws voor crypto adoptie 

Cryptocurrencies kunnen in de praktijk eigenlijk op verschillende manieren worden ingezet. In eerste instantie zijn ze uiteraard op de markt gelanceerd als betaalmiddel. Dit was dan ook de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto. Door de jaren heen leek het er echter steeds vaker naar uit te zien dat cryptocurrencies vooral dienst zouden gaan doen als store of value. Daar lijkt nu toch langzaam maar zeker terug verandering in te komen. Steeds meer omvangrijke partijen of bedrijven bekijken immers de mogelijkheden om cryptocurrencies als betaalmiddel te accepteren. Dit vaak in combinatie met het BitPay platform. 

Voor de toekomst van cryptocurrencies is de adoptie van de virtuele valuta’s als betaalmiddel uiteraard zeer belangrijk. Daarin schuilt echter een niet onbelangrijk probleem. Hoezo? Zeer eenvoudig. Er is namelijk de (zeer) volatiele koers van een cryptocurrency zoals Bitcoin. Deze volatiele koers zorgt er in de praktijk immers voor dat veel winkels het accepteren van cryptovaluta’s als een significant risico aanzien. Nochtans is het door middel van het BitPay systeem mogelijk om de cryptovaluta’s meteen om te laten zetten in fiat-geld. Dit betekent dat daarmee het volatiele aspect nagenoeg volledig komt te verdwijnen. 

Steeds meer grote bedrijven kijken naar crypto 

AT&T is slechts één van de vele grote bedrijven die recent heeft laten optekenen de mogelijkheden te bekijken om cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel. Het positieve sentiment dat heerst in de cryptomarkt heeft de interesse in cryptovaluta’s duidelijk niet alleen maar bij particulieren aangewakkerd. Het is dan ook interessant om te zien welke andere bedrijven de komende maanden cryptocurrencies als betaalmethode gaan accepteren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo