Het is reeds even bekend dat het Japanse bedrijf ‘USDDex’ een stablecoin op de markt zal brengen. Wat nog niet eerder werd bekend gemaakt is dat vroege investeerders in de gedecentraliseerde stablecoin zullen kunnen rekenen op een financiële meerwaarde van zomaar even 45 procent. Om aanspraak te kunnen maken op deze meerwaarde is het wel belangrijk dat men investeert vooraleer de token wordt gelist op de verschillende cryptocurrency exchanges. Dit spreekt echter uiteraard voor zich.

2019; het jaar van de stablecoins

Experts zijn het er algemeen over eens dat 2019 het jaar van de cryptocurrencies wordt. De vijf grootste stablecoins zijn op moment van schrijven samen reeds goed voor een maandelijks handelsvolume welke de 100 miljard dollar heeft overschreden. Bovendien neemt dit volume nog steeds dagelijks verder toe. Sinds de lancering van Tether’s USDT-token op de markt zijn er in ieder geval heel wat andere namen bijgekomen. Enkele andere bekende stablecoins zijn dan ook onder meer USD Coin, TrueUSD, Paxos Standard Token en de Gemini Dollar.

Team achter de USDDex stablecoin

De oprichter van de USDDex stablecoin luistert naar de naam ‘Hitoshi Shibata’. Shibata is in Japan en Azië in haar totaliteit zeker en vast geen onbekende naam binnen de sector, in tegendeel. Niet alleen maakt hij namelijk deel uit van de werkgroep van de Japanse bankenindustrie en blockchain integratie, daarnaast beschikt hij ook reeds over een ervaring van meer dan 15 jaar binnen de Mizuho Financial Group. Zijn expertise zorgt er voor dat de nieuwe stablecoin van USDDex algemeen wordt aanzien als een belangrijke potentiële (geen garanties) voor onder meer de USDT-token van Tether.

De eigenschappen van de USDDex stablecoin

Op het ogenblik dat er een nieuwe stablecoin (of een cryptocurrency in het algemeen) op de markt wordt gelanceerd is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de exacte eigenschappen waar deze over beschikt. Specifiek voor deze USDDex stablecoin gelden de volgende eigenschappen:

Het mag duidelijk zijn dat steeds meer grote (investerings)maatschappijen kijken in de richting van crypto en blockchain. Eerder raakte bijvoorbeeld reeds bekend dat niet alleen Google Ventures, maar ook Pantera Capital, Andreessen Horowitz evenals MetaStable Capital en de Digital Currency Group interesse hebben in gedecentraliseerde stablecoins. Ze hebben dan ook reeds een kapitaal van ettelijke honderden miljoenen dollars in de industrie geïnvesteerd.

45% bonus bij aankoop USDDex token

USDDex heeft er voor gekozen om een speciale coin sale in het leven te roepen vanaf vandaag waarbij er een bonus wordt toegekend van 45 procent voor investeerders die er voor kiezen om de token nu reeds aan te kopen. Dit is een toch wel vrij indrukwekkende bonus welke heel wat potentieel (geen garanties) met zich meebrengt voor cryptocurrency investeerders. Het is op moment van schrijven niet helemaal duidelijk tot hoelang deze actie precies loopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *