Zilliqa (ZIL) heeft bekend gemaakt dat het ongeveer drie maanden na de lancering van haar mainnet is begonnen met het swappen van haar ERC20-tokens naar haar nieuwe token. Het maakt hiervoor gebruik van verschillende, leidende cryptocurrency exchanges. Met name Binance, Coinone en Upbit hebben alle drie reeds stortingen in ZIL gesloten. Na deze exchanges zijn vervolgens ook Huobi en OKEx aan de beurt. Het team heeft inmiddels ook de nieuwe wallet voorgesteld genaamd ‘ZilPay’. Deze wallet doet dienst als een browser extensie.

Langverwachte mainnet lancering 

Het mainnet van Zilliqa was één van de meest lang verwachte lanceringen op de cryptomarkt. Dit niet in het minst na de evolutie in prijs die de ZIL-token in het verleden heeft doorgemaakt. Zilliqa is een relatief jong project waarbij de prijs van haar token op het hoogtepunt van de markt een waarde van 0,17 dollar wist te realiseren. Echter viel de waarde van de token al snel terug tot een prijs van ongeveer 0,017 dollar. Op moment van schrijven bedraagt de waarde van de ZIL-token 0,017263 dollar. Over de voorbije 24 uur kon er een beperkte stijging worden opgetekend van 2,32 procent. Het huidige volume dat door Zilliqa wordt gerealiseerd bedraagt 8.718.614 Amerikaanse dollar.

Niet alle exchanges ondersteunen coin swap 

De coin swap die gebeurt voor Zilliqa gaat gepaard met de nodige verwarring. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat niet alle exchanges de coin swap ondersteunen. Het Zilliqa team heeft inmiddels wel laten optekenen dat het hard aan het werk is met exchanges om de coin swap zo optimaal mogelijk door te kunnen voeren. Verschillende exchanges zouden de ondersteuning voor de coin swap dan ook in de nabije toekomst nog moeten gaan aankondigen. 

Belangrijke rol weggelegd voor Binance 

Het lijkt er naar uit te zien dat er bij het uitvoeren van de coin swap vooral een belangrijke rol is weggelegd voor Binance. De algemene verwachting is dan ook dat de exchange nog een extra ronde van swaps bekend zal maken. Dit zou als gevolg hebben dat het swappen van de ERC20-tokens nog wel enige tijd kan aanhouden. Op Twitter verscheen inmiddels de volgende tweet; “Binance accepteert nog steeds geen ERC20-tokens. Gaan ze terug stortingen in ERC20 accepteren voor de token swap? Bedankt.” 

Beperkte activiteit doorn in het oog van Zilliqa team

Zilliqa is uniek omdat ze beschikt over een variabele transactie hoeveelheid. Deze evolueert namelijk mee met het aantal peers welke deel uitmaken van haar netwerk. In de praktijk is het Zilliqa netwerk reeds getest met 2.828 transacties per seconde. Dat is mooi, alleen lijkt het er naar uit te zien dat het netwerk het vooralsnog moet doen met een zeer beperkte activiteit. Nadat de coin swap volledig is afgerond zou het volume terug een mooie boost moeten krijgen. Dit is ook nodig voor het platform om zichzelf te verzekeren van een solide positie binnen de cryptomarkt. Het netwerk zal dan ook een toenemende user base evenals adoptie voorop moeten stellen voor de (nabije) toekomst. 

Ook investeren in de ZIL-token?

Bent u geïnteresseerd om ook zelf een investering te doen in de ZIL-token? In dat geval kunt u er voor kiezen om dit te doen bij verschillende cryptocurrency exchanges. Het gaat hierbij niet alleen om Binance, maar ook om met name OKEx, Huobi evenals Bithumb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *